Titel: Terapins gåva

Författare: Irvin Yalom

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Terapins gåva
Författare:Irvin Yalom
ISBN:9789127097889
Vikt på bok:459 g
Utgivare:Natur & Kultur
Utgivningsdatum:20040319
Bokens kategorier: - Medicin
- Psykoterapi


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Terapins gåva består av 85 korta kapitel med mycket konkreta rubriker. Läsaren kan dels följa en terapis förlopp i fallvinjetter ur Yaloms egen praktik, dels möta frågeställningar som alltid måste dyka upp i kontakten mellan människor. Författaren ger många goda råd och för samtidigt en diskussion med läsaren om olika sätt att möta den terapeutiska vardagen.

Texten i Terapins gåva genomsyras av en djup och varm humanism. Boken är självklar läsning för alla som utbildar sig inom psykologi, psykoterapi och människovårdande yrken. Den kan också läsas med god behållning av alla som är intresserade av mänskliga möten.

I sitt specialskrivna förord till den svenska utgåvan skriver Patricia Tudor-Sandahl: Yaloms språk är rakt och tydligt. Det går inte att ta miste på vad han tycker, och bara det är välgörande. Läsaren får följa honom i hans möten med olika sorters patienter och på nära håll uppleva både terapins storhet och dess begränsningar Yalom har mycket att lära ut till den som är beredd på att kasta en del av sina förutfattade meningar om hur psykoterapi skall gå till.

Bibliotekstjänst skrev i sin recension av den första utgåvan av Terapins gåva: Boken är ett mycket välskrivet vademecum för psykoterapeuter: texten är bitvis roande men präglas också av författarens kunskaper och hans genuina kärlek till yrket och sina patienter.

Översättning Eva Björkander-MannheimerSe Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö