Titel: Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker

Författare: Frida Ronge

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Rå som sushi : nordiska råvaror och japanska smaker
Författare:Frida Ronge
ISBN:9789127149618
Höjd på bok:248 mm
Bredd på bok:187 mm
Bokens tjocklek:22 mm
Vikt på bok:750 g
Utgivare:Natur & Kultur Allmänlitt.
Utgivningsdatum:20170318
Bokens kategorier: - Mat och dryck


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM


Vi har världens bästa fisk i Norden. Frida Ronge är fiskhandlardottern som har jobbat med råfisk på restaurang i över tio år. Alla hennes huvudingredienser kommer från Norden men hon lägger till smaker och tekniker från Japan.


Frida går igenom olika grundläggande teknikersom att hantera och skära rå fisk och hur du väljer fisk hos handlaren. Förutom den vanligaste sushivarianten, nigiri sushi, innehåller boken även recept och steg för steg-beskrivningar på maki (rullar), temaki (risstrut) och den kanske enklaste sushin chirashi sushi; vinägersmaksatt ris i en skål toppat med fisk. Rå fisk används också till sashimi, tartar och ceviche. I boken finns även recept på donburi (varmt ris med topping), kalla nudlar och några goda desserter.


Frida Ronge började arbeta med sushi på Sälens högfjällshotell för tio år sen och hon var som köksmästare med och startade upp Råkultur i Stockholm tillsammans med Sayan Isaksson. 2012 grundade hon vRÅ på Clar ion Hotel Post i Göteborg. 2013 blev Frida utsedd till Årets Rising Star av White Guide och 2014 fick hon Karin Franssons mentorpris. Under våren 2017 startar hon Tak i samarbete med Petter Stordalens hotellkedja Nordic Hotels & Resorts, med bland annat en råbar och en nordisk-japansk restaurang.
Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!
Vinnare i Svenska Måltidsakademins kategori: À la carte Best Chef Books


Rå som sushi imponerar.
Umeå Tidning


Den smakmässigainspirationen, för att inte tala om desagolika uppläggningarna och fotot, är mer än tillräckliga grunder för att älska denna bok.
Vegourmet


Recepten i Rå som sushi är en fröjd, inte bara för smaklökarnautan även för ögat. Boken går igenomalla komponenter som ingår i detjapanska köket, och recepten av kocken Frida Ronge är illustrerade med snudd på fotografiska konstverk av Lennart Weibull.
Sköna hem


Innehåller både goda recept och köksskola. Hon lär ut deklassiska handgreppen för oss som gärna gör egen nigirisushi och makirullar, men tipsar också om hur våra nordiskaråvaror bäst kommer till sin rätt i det japanska köket.
Expressen Söndag

Lika uppfriskande som en snabbpicklad makrill eller en läcker japansk råbiff är denna krispiga, oklanderliga och aptitretande kokbok. Mums!

Svenska MåltidsakademienSe Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Frida Ronge - Visa alla

Visa alla böcker av
Frida RongeSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö