Titel: Fest : mat för högtid och kalas

Författare: Nigella Lawson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Fest : mat för högtid och kalas
Författare:Nigella Lawson
ISBN:9789137128481
Höjd på bok:257 mm
Bredd på bok:200 mm
Bokens tjocklek:32 mm
Vikt på bok:1540 g
Utgivare:Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum:20051019
Bokens kategorier: - Mat och dryck


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Nigella Lawson skriver bland annat så här i sitt förord: Att äta är kanske inte allt här i livet, men maten går ändå som en röd tråd genom hela vår tillvaro. Att vara människa är att vilja markera viktiga tilldragelser i livet med att äta viss sorts mat. Fest handlar inte bara om särskilda rätter vid religiösa högtider och festliga tillfällen och hur man tillagar dem, utan också om att mat är vårt sätt att fira allting som betyder något för oss en födelsedag, ett nytt arbete, en bröllopsdag. Mat är vårt sätt att befästa våra relationer till varandra, att hylla livet.   Vi människor äter inte alltid samma sorts mat, men viljan att sitta ned och äta tillsammans med familjen och vännerna har vi alla gemensamt. Det är signifikant att man, när man vill samla sina goda vänner omkring sig, ofta gör det vid matbordet. Vad man sedan väljer att bjuda på är av underordnad betydelse. Naturligtvis är maten viktig och recepten jag har samlat här är mina favoriter, men huvudsaken är vad maten uttrycker.   Jag är ingen köksdiktator. Jag är intresserad av mat, men hur de olika rätterna ska kombineras får du själv bestämma. Det är du som är basen.

Denna nya bok av Nigella omfattar över 250 recept på mat till alla sorters fester, högtider och kalas. Inspirationen till rätterna kommer från hela världen, en del är traditionella och andra är moderna. Här finns alla typer av smårätter, förrätter, fisk- och kötträtter. Dessutom många grönsaksrätter, sallader och efterrätter, kakor och tårtor. Ett avsnitt ägnar hon helt åt chokladkakor och chokladtårtor. Helt oemotståndligt!   Boken är illustrerad med många frestande bilder.

Nigella Lawson är en av Storbritanniens bästa och mest inflytelserika matskribenter. Hon har skrivit för Vogue, flera andra tidningar och numera även för The New York Times. Hon är författare till flera bästsäljande och belönade kokböcker. På svenska finns NIGELLA KORT OCH GOTT (2002) samt NIGELLAS SOMMARMAT (2003). Inte minst genom sina teveprogram har hon rönt stor uppmärksamhet och blivit mycket populär. Eller som Expressen skrev: Oh oh oh, Nigella snart är vi alla Nigellafrälsta, ge bara denna donna ett par veckor med sin förförelsekonst i TV4. Nakne kocken, släng dig i slasken    Nigella Lawson är inbjuden till den stora matmässan i Älvsjö i november 2005.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Nigella Lawson - Visa alla

At My Table av Nigella Lawson

At My Table

Nigella Lawson
Random House UK
BokInbunden

Nigellissima av Nigella Lawson

Nigellissima

Nigella Lawson
Random House UK
BokHäftad

Visa alla böcker av
Nigella LawsonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö