Titel: Funkis : Stilen som byggde Sverige

Författare: Ingrid Sommar

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Funkis : Stilen som byggde Sverige
Författare:Ingrid Sommar
ISBN:9789137128603
Höjd på bok:252 mm
Bredd på bok:198 mm
Bokens tjocklek:18 mm
Vikt på bok:827 g
Utgivare:Bokförlaget Forum
Utgivningsdatum:20060913
Bokens kategorier: - Hus och hem


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Funkis är mer attraktivt än någonsin och drar ständigt till sig nya generationers intresse. Det tycks inte spela någon roll att mer än sjuttiofem år har gått sedan stilen slog igenom på allvar vid Stockholmsutställningen 1930. Själva namnet funkis lite slängigt och kompisbetonat vittnar om att begreppet är djupt rotat i den svenska folksjälen.       Men vad är svensk funkis? Vilken filosofi ligger bakom? Hur skiljer sig trettiotalets originalfunkis från senare tiders kontroversiella nytolkningar? Den spännande historien berättas här genom porträtt av nio inflytelserika funkisarkitekter både de omsusade och kända och de mindre kända som alla lägger nya dimensioner till den gängse bilden.

Ur innehållet:1.      Stilen som byggde Sverige om bakgrunden till funkis2.      Ingrid Wallberg raka vägen från Rue de Sèvres3.      Paul Hedqvist precision och karg vänlighet4.      Charles Elmström livet på landet5.      Erik Friberger marxist och produktutvecklare6.      Sven Markelius mr Funkis himself7.      Gunnar Asplund mer tidlös än funkis8.      Uno Åhrén pappa Betong9.      Hans Westman tänk globalt, agera lokalt!10.    Edvin Engström borgarklassens diskreta charm11.    Framtiden tur och retur om utvecklingen fram till idag

Boken är ett stycke levande nutids- och designhistoria och berättar om utvecklingen på ett underhållande och intressant sätt. Mycket av den originalfunkis som kom till under de första årens intensiva byggande, framför allt av bostäder, finns fortfarande kvar i våra stadsmiljöer. Vackra, kongeniala fotografier visar den typiska arkitekturen, de åtråvärda interiörerna, de snygga möblerna och de coola föremålen. Och det är lätt att förstå varför funkisstilen är så populär och fortfarande utövar en sådan dragningskraft!

Ingrid Sommar är en av våra mest anlitade designskribenter. Hon och fotograf Åke E:son Lindman har var för sig och tillsammans publicerat många böcker om arkitektur och design, till exempel Stockholm modern, Nordiskt ljus hemma, Made in Malmö och Italienska trädgårdar. De medverkar regelbundet i svenska och internationella inredningsmagasin och i arkitektvärldens egna tidskrifter.



Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter



Flera böcker av Ingrid Sommar - Visa alla

Visa alla böcker av
Ingrid Sommar



Senaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö