Titel: Fetma i primärvården

Författare: Ingrid Larsson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Fetma i primärvården
Författare:Ingrid Larsson
ISBN:9789144110189
Vikt på bok:247 g
Utgivare:Studentlitteratur AB
Utgivningsdatum:20160411
Bokens kategorier: - Medicin


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Övervikt och fetma är en av vår tids stora epidemier. Fler dör numera av övernäring än av svält. Någon tydlig tendens till att denna epidemi klingar av finns inte. De hälsoekonomiska konsekvenserna är påtagliga, följdsjukdomarna välkända och det individuella lidandet är betydligt. Samtidigt konstaterar experter att våra myndigheter givit upp kampen och att satsningen på prevention och terapi lämnar mycket att önska. 


Prevention är den optimala strategin, men ännu har vårt samhälle inte vidtagit sådana åtgärder i tillräcklig omfattning.Primärvården möter patienter med fetma och dess komplikationer dagligen. Eftersom verkligt effektiva terapiresurser saknas är man i primärvården ofta uppgiven och oförmögen att tackla problemen. Det är förståeligt men med bättre kunskaper kan man ändå ta sig an denna patientgrupp, för vilken mycket kan göras med rimliga insatser. Även en måttlig bestående viktnedgång har påtagliga hälsoeffekter, vilket är vetenskapligt väl dokumenterat. 


Boken vänder sig i första hand till primärvårdens personal på alla nivåer. All sjukvårdspersonal hanterar dock fetmaproblem vilket gör boken användbar även för andra grupper inom vård och omsorg. Författarna har medvetet skalat bort teoretiskt bakgrundsmaterial och fokuserat på patientnära åtgärder med handfasta råd, tips och checklistor.


Denna bok bör finnas på varje vårdcentral men dessutom överallt, där överviktiga patienter omhändertas: Företagshälsovård, lekmanna­organisationer, idrottsrörelsen och mödravårdscentraler.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Ingrid Larsson - Visa alla

Visa alla böcker av
Ingrid LarssonSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö