Titel: SyoGuiden Pocket 2006

Författare: Åsa Aspegren

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: SyoGuiden Pocket 2006
Författare:Åsa Aspegren
ISBN:9789147700066
Vikt på bok:182 g
Utgivare:Liber
Utgivningsdatum:20060313


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

SyoGuiden Pocket 2006 är en handbok för alla gymnasister i åk 3, studenter, arbetssökande och andra som vill ha aktuell och överskådlig information om allt man kan tänkas behöva veta om studier och arbete, både i Sverige och utomlands. Den vänder sig även till studie- och yrkesvägledare som behöver uppdaterad information i sitt dagliga arbete.

Läs mer
SyoGuiden Pocket ger aktuell information till alla som står inför val att börja studera, söka jobb, söka stipendier, studera eller jobba utomlands etc.
Bokens första fyra kapitel (Studera på högskola/universitet, Studera på folkhögskola, Studera på KY och Studera på komvux) tar upp olika former av utbildning i Sverige. I varje kapitel ges allmän information om dessa utbildningsformer, vad som krävs för att komma in, hur man ansöker, klarar ekonomin m.m.
Följande åtta kapitel handlar om utlandsstudier. Varje kapitel innehåller allmän information om studier i det aktuella landet, antagningsvillkor, ansökningsprocedurer, kostnader, boende, försäkringar, visum och annat som är viktigt att tänka på.
Bokens senare del behandlar stipendier och olika former av arbete, både i Sverige och utomlands. Dessa är Söka jobb, Arbeta utomlands, Au pair, Volontärarbete, Säsongsarbete, Sommarjobb, Praktik och Trainee. Här finns bl.a. bland annat tips om hur man hittar jobben och skriver ansökan. I de kapitel som rör arbete i andra länder finns även information om regler för arbetstillstånd, uppehållstillstånd, visum, försäkringar m.m.
Varje kapitel i boken har också en motsvarighet på webbplatsen www.syoguiden.com med länkar till vidare information inom varje område. SyoGuiden Pocket ger en överblick och introduktion, medan webbplatsen länkar vidare till mer specifik information.
SyoGuiden Pocket ges ut en gång om året med helt uppdaterad och färsk information. Denna upplagas faktauppgifter avser förhållanden vid årsskiftet 2005/2006.

I början av februari 2007 kommer den för tredje gången - med helt färsk information om studier och arbete- Syoguiden Pocket 2007Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö