Titel: Ivan den förskräcklige : Rysslands förste tsar

Författare: Isabel de Madariaga

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Ivan den förskräcklige : Rysslands förste tsar
Författare:Isabel de Madariaga
ISBN:9789151847139
Höjd på bok:234 mm
Bredd på bok:163 mm
Bokens tjocklek:42 mm
Vikt på bok:920 g
Utgivare:Prisma
Utgivningsdatum:20080226
Bokens kategorier: - Historia och arkeologi
- Historia
- Ryssland
- 1500-talet
- Tsarer
- Ivan iv


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Ivan IV - eller Ivan den förskräcklige - (1530-84) är en av den ryska historiens viktigaste gestalter. Ändå är han bland de mest förbisedda.

Ivan IV har gått till historien som mannen som införde ett veritabelt skräckvälde i sitt eget rike och för att han mördade sin egen son. Hans tid vid makten var förödande både för Ryssland och för hans undersåtar. Detta är det första försöket att skriva en biografi om Ivans liv från vaggan till graven. Boken analyserar hans politik och skapar, med utgångspunkt i hans äktenskap, hans grymheter och hans obalanserade psyke, en helhetsbild av personen Ivan.
Isabel de Madariaga beskriver Ivan utifrån den politiska utvecklingen i Ryssland under 1500-talet. Genom att jämföra situationen vid det ryska hovet med de engelska, spanska och svenska hoven, fogar hon in honom i ett internationellt sammanhang. Här återfinns Ivans brevväxling med Johan III, en brevväxling som fördes på en exempellöst låg nivå och som gått till historien som ”skällebreven”.
Biografin ger också en ny bild av den roll som astrologi och magi spelade vid Ivans hov samt lägger ny kunskap till hans utrikespolitik. Madariagas strävan är att framställa Ivan inifrån Kreml och undvika ett västeuropeiskt perspektiv för att vi ska få en tydligare uppfattning om den fulla omfattningen i den tragedi Ivans styre innebar. En strävan som inte minst försvårats av att en stor del av Ivans arkiv brann upp 1626 och av alla de kontroverser som lamslagit forskningen om Ivan i väst.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö