Titel: Vattenriket i Vålådalen

Författare: Ingemar Näslund

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Vattenriket i Vålådalen
Författare:Ingemar Näslund
ISBN:9789163368745
Höjd på bok:220 mm
Bredd på bok:270 mm
Bokens tjocklek:18 mm
Vikt på bok:1006 g
Utgivare:Waterlife
Utgivningsdatum:20100630
Bokens kategorier: - Geografi och resor
- Vattendrag
- Jämtland
- Omslagsfärg grön


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Vatten - livsnödvändigt, självklart, fascinerande och en omistlig del av vår natur. Men vad döljer sig under vattenytan? Sjöar, tjärnar och åar är ju minst lika intressanta naturmiljöer som någonsin urskogen, fjället eller bondens landskap. Det är bara det att vattenytan sätter en gräns för det mänskliga ögat. Men med hjälp av vattenbilder av olika slag och populärvetenskapliga texter kan vi ändå få ta del av livet under ytan.

Följ med på en resa i bild och ord till en av vårt lands mest spektakulära vattenmiljöer - Vålåns vattenvärld. Boken bevisar att man inte behöver åka långt bort till andra kontinenter för att hitta extraordinära naturmiljöer. Här finns fjällsjöar med osannolika och sällsynta kräfdjur, gåtfulla rödingar, turkosfärgade tjärnar, men också hårt nyttjade kraftverksmagasin och mycket, mycket annat. Vi följer vattnets väg från ostörda fjällsjöar, ner i granskogen för att till slut hamna i den stora älven. Som en röd tråd genom boken går människans behov och användning av vattnet. Fiske, flottning, vattenkraft - allt speglat i vattenmiljöns perspektiv.

Recension
Fem minuter efter det att jag hade läst färdigt boken Vattenriket i Vålådalen kände jag mig manad att för min egen del, skriva följande rader; Om ni önskar läsa nåt riktigt fantastiskt, som verkligen klargör det rinnande vattnets betydelse för hela sfären liv och livsformer, ska ni genast införskaffa boken. Fantastiska bilder och en undervisande trevlig text som jag aldrig tidigare stött på i dylika sammanhang. Jag har aldrig läst en bok i den här genren med sådan spänning och glädje. Det handlar om ett jämtländskt vatten men kunskapen är global och kan därför med nöje läsas av alla, oavsett region eller plats Gunnar Westrin, Norrländska socialdemokraten, Luleå.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö