Titel: Maktens verktyg : en sociologisk betraktelse

Författare: Owe Elvingson

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Maktens verktyg : en sociologisk betraktelse
Författare:Owe Elvingson
ISBN:9789186035457
Höjd på bok:200 mm
Bredd på bok:125 mm
Bokens tjocklek:12 mm
Vikt på bok:261 g
Utgivare:Recito
Utgivningsdatum:20080821
Bokens kategorier: - Samhälle, politik och debatt
- Makt
- Maktfördelning


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Maktens verktyg beskriver hur de som har makt kan använda sig av människors mångtusenåriga genetiska arv, där flockmentalitet, rädsla, kärlek, maktlystnad, trygghetskänsla och andra faktorer spelar avgörande roller. Sådana kunskaper kan användas både på gott och ont av ledande personer i samhället.

Boken ger också en god inblick i hur man kan manipulera människor men även hur man kan undvika att bli manipulerad. Den är rik på exempel på hur makthavare har använt sig av kunskaper i manipulation och människans drifter för att nå framgångar. Det torde inte finnas någon som inte har nytta av kunskaper i maktens manipulationsteknik oavsett i vilken situation man befinner sig eller vilka mål man har.

I boken ges också en snabböversikt över människans utvecklingshistoria vilket gör det lättare att förstå hennes reaktioner. I boken görs en beskrivning av hur både människor och djur reagerar i olika situationer, vad som driver dem och vilka livsvillkor som måste uppfyllas för att vi skall överleva långsiktigt. Där visas hur viktigt det är att utgå från naturen och dess verklighet för att vi skall få en dräglig framtid. Kunskap i hur andra arter lever gör det också lättare att förstå människan och hennes handlande.

Boken avslutas med en vision av hur dramatisk framtiden kan bli om vi inte tar itu med problem som vi redan nu vet att de kommer.

Owe Elvingson är utbildad marknadsekonom som arbetat som chef för försäljningsadministration inom produktionsindustrin och som försäljningschef inom servicenäringen. Han har också under flera år haft eget företag inom skogsproduktion.

Han var under många år förtroendevald på ledande befattningar inom landsting och kommun där han fick goda inblickar i hur beslut fattades, på vilka grunder de fattades och vilka värderingar som styrde.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö