Titel: Sådd och skörd : D. I-III

Författare: Oscar Busch

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Sådd och skörd : D. I-III
Författare:Oscar Busch
ISBN:9789187512728
Höjd på bok:190 mm
Bredd på bok:143 mm
Bokens tjocklek:23 mm
Vikt på bok:397 g
Utgivare:Vattumannen förlag
Utgivningsdatum:20101201
Bokens kategorier: - Svenska berättare


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Om boken:
Tre fristående berättelser om människoöden genom flera liv. Bakom vandringen från mörker till ljus finns alltid en kärleksfull undervisning som med tiden formar oss och gör oss ödmjuka. I mötet med egna handlingar växer kärleken fram – och vi vågar blicka in i vårt inre utan att döma.

Upp ur förnedring
Wolfgang sviker den kvinna som älskar honom och gifter sig istället med stadens rikaste arvtagerska. Tillsammans är de beredda att göra vad som helst för pengar och rikedom. Genom själviska handlingar blir de varandras olyckliga undergång. De får därför mötas genom flera liv för att gottgöra och förlåta.

Fanatiker och martyr
Bernhard är en despotisk inkvisitor i reformationstidens Tyskland. Han bedriver en nådlös förföljelse av kättare – och anger även sin bästa vän Ludvig. Ett återkommande tema i Bernhards efterföljande liv blir kampen för frihet i ord och tanke.

Femtonhundra år av min tillvaro
Fritz och Cecilia har följt varandra genom flera liv. Ständigt har det funnits en tredje person som har stört deras lycka. Vi får blicka bakåt för att hitta var det hela började och varför Cecilia har haft en så stark dragning till att lämna Fritz för en annan man.

Utdrag ur boken:
Jag såg mig omkring men kunde icke upptäcka någon, och likväl kände jag det fasta greppet om min handled. Vad var detta, spökade det också i denna fasans hemvist?
– Vem är du osynlige? frågade jag, icke utan en hemlig bävan.
– Jag är den som blivit satt att vaka över dig, som följt dig under hela ditt liv och gråtit över dina många felsteg, och som fört dig genom dödens port till den boning du själv berett dig.
– Dödens port, säger du, är jag då död?
– Ja, du har lämnat din utslitna kroppshydda på jorden och befinner dig nu i andarnas rike.
– Jag förstår inte det. Jag har ju en kropp som förut. Allting här är ju lika så materiellt som på jorden. Jag står ju på fasta berget.
– Andevärlden har sin materie liksom jorden har sin. Den ena är lika verklig som den andra. Man lägger av en kropp, men har en annan därunder som passar för andevärldens förhållanden.
– Skulle jag verkligen vara död? Nu minns jag att jag låg och kände döden komma, men så somnade jag in och vaknade upp här. Besynnerligt! Är jag således nu i skärselden? Jag får bekänna att jag tänkt mig den varmare.
Min vän släppte sitt tag. Jag fick icke något svar.

Oscar Busch (1844-1916)
Oscar Busch levde i Sverige och lämnade efter sig en mängd teosofiska skrifter. Flera av dessa är av samma karaktär som Sådd och skörd – berättelser om människoöden genom flera inkarnationer. Andra är av mer analytisk art, där han redogör för teman som till exempel jordens astrala sfärer och hur dessa förhåller sig till varandra, om klotväsendets reinkarnationsprocess, och om naturens olika utvecklingsstadier. Oscar Busch nämner i flera av sina förord att hans skrifter är nedskrivna under medvetet inflytande av en död mans ande eller avkroppsligad intelligens. Anden dikterade för honom och Busch återgav dennes tankar med egna ord.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Oscar Busch - Visa alla

Visa alla böcker av
Oscar BuschSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö