Titel: Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare

Författare: Ingvar Körberg

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Sven G Svenson : Historiker, bankman, författare
Författare:Ingvar Körberg
ISBN:9789188193810
Höjd på bok:215 mm
Bredd på bok:140 mm
Bokens tjocklek:21 mm
Vikt på bok:440 g
Utgivare:Ekerlids
Utgivningsdatum:20180911
Bokens kategorier: - Memoarer och biografier


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Då livet varit som bäst, har det möda och arbete varit. Lyckligtvis har livet inte alltid varit som bäst. Så sammanfattade Sven G Svenson Sven G kallad sitt liv. Han var forskaren och historikern som blev sparfrämjare och bankman och som därefter återgick till forskningen.    Han var författaren som bland annat skrev mästerliga biografier och en detektivroman alla med anknytning till Uppsala.   Under hela sitt liv var han omtalad, uppburen och beundrad han gjorde intryck och avtryck i alla sammanhang där han uppträdde. Han var en Homo ludens, en lekande människa, som blev stormästare i Juvenalorden och hederspresident i OD.   Från forskarbordet på Carolina i Uppsala, där Sven G forskade om Gustav IV Adolfs utrikespolitik, gick han direkt till Sparfrämjandet som vd. Därefter blev han den obestridlige ledaren för sparbankernas snabba utveckling under 1960-talet.  

Till hans ytterligare meriter hör bland annat tjugo år i DN:s styrelse, ordförande i Sveriges turistråd och preses i Kungliga Gustav Adolfs Akademien.  

Ingvar Körberg, född 1927, är journalist och författare. Han har tidigare givit ut fyra böcker på Ekerlids förlag om sparbanksrörelsens idé och historia. Ingvar Körberg debuterade som författare 1965 och har skrivit ett flertal böcker på andra förlag, den senaste är Upptäck Nordens Arktis (2016). Han har tidigare skrivit två biografier, en om Karl XIV Johans finansminister Carl David Skogman (2009) och en om skeppsredaren Ronald Bergman (2013).        Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö