Titel: Krig eller fred : ödesdigra beslut i kristider

Författare: Örjan Berner

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Krig eller fred : ödesdigra beslut i kristider
Författare:Örjan Berner
ISBN:9789189063242
Höjd på bok:217 mm
Bredd på bok:158 mm
Bokens tjocklek:25 mm
Vikt på bok:660 g
Utgivare:Carlsson
Utgivningsdatum:20201022
Bokens kategorier: - Historia och arkeologi


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Hur tas beslut att gå i krig? Hur formas processen fram till stridernas början eller till avgörandet att istället söka förhandlingar och fredlig uppgörelse? Vilken roll spelar politiska ledares personligheter? Hur påverkar oförmåga att inse motpartens tänkesätt och avsikter? Är optimism om den egna styrkan och övertygelse om säker framgång en förutsättning för krigens början? I denna bok skildras tio krig som utkämpats eller förhindrats.

Här får vi läsa om förspelen till första och andra världskriget, den ryske tsarens avsikter mot Sverige och Stalins politik mot Finland; om Storbritanniens och Frankrikes krig mot Egypten 1956 som ändade två stormaktsepoker; om Kubakrisen som förde världen till randen av kärnvapenkrig; om den väpnade konfrontationen Kina-Sovjetunionen 1969-1970; om de oändliga krigen i Afghanistan; om Jeltsins och Putins brutala angrepp i norra Kaukasus och aggression mot Georgien och Ukraina; om västmakternas intervention mot Libyen. Hur flyttade stormakterna sina pjäser på det globala schackbrädet, när och hur togs de avgörande besluten?

Örjan Berner, svensk ambassadör på centrala poster i Moskva, Berlin, Paris, Helsingfors och diplomat i FN och i Kina, ger en initierad och livfull skildring av ödesdigra beslut om krig eller fred i stormakternas kanslier.

------------------------------

Örjan Berner har skrivit en av de bästa böckerna på mycket länge om krig och krigsrisker. Hans Stigsson, Norrköpings TidningarSe Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö