Titel: Mörkrets Apostlar : satanism i äldre tid

Författare: Per Faxneld

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Mörkrets Apostlar : satanism i äldre tid
Författare:Per Faxneld
ISBN:9789197410243
Höjd på bok:217 mm
Bredd på bok:155 mm
Bokens tjocklek:26 mm
Vikt på bok:658 g
Utgivare:Ouroboros Produktion
Utgivningsdatum:20061201
Bokens kategorier: - Religion


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Hur såg satanism ut före 1900-talets mitt? I denna inträngande religionshistoriska analys – den första av sitt slag på svenska – får vi veta mer om medeltida kätteri, svarta mässor vid det franska hovet på 1600-talet, om Baudelaire och andra litterära Lucifers lovtalare. Och hur förhöll sig ockultister som H. P. Blavatsky, Rudolf Steiner och Aleister Crowley till Satan? Vilka var polacken Stanislaw Przybyszewski och dansken Ben Kadosh, som båda öppet framlade satanistiska system kring sekelskiftet 1800-1900? Vi får även läsa om det hemlighetsfulla Fraternitas Saturni i 1920-talets Berlin, samt mycket annat.

Mörkrets apostlar: satanism i äldre tid är den första boken på svenska som ur ett religionshistoriskt perspektiv behandlar föreställningen om förmodern satanism på ett sakligt och klarsynt sätt, och den fyller därmed en viktig funktion genom att ifrågasätta många av de direkt felaktiga påståenden som upprepats av mindre kritiskt medvetna studier i ämnet.
Ur förordet av Fil. dr. Henrik Bogdan, författare till From Darkness to Light: Western Esoteric Rituals of Initiation (Göteborgs Universitet).

Denna bok, skriven av en religionshistoriker vid Stockholms universitet, fyller en lucka i den svenska litteraturen. Resultatet har blivit ett mycket läsvärt arbete, som lyckas förmedla ett kontroversiellt ämne på ett både spännande och sobert sätt.
Olav Hammer, professor vid Syddansk universitet i Odense, för BTJ. Författare av På spaning efter helheten : New age - en ny folktro.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterFlera böcker av Per Faxneld - Visa alla

Visa alla böcker av
Per FaxneldSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö