Titel: Tolv stolar

Författare: Ilja Ilf

Ingår i serien: Ryska klassiker

Klicka för mer info
(klicka ovan för pris + ev rabatter

Bokinformation

Titel: Tolv stolar
Författare:Ilja Ilf
ISBN:9789197740586
Bokserie: Ryska klassiker
Höjd på bok:210 mm
Bredd på bok:137 mm
Bokens tjocklek:26 mm
Vikt på bok:554 g
Utgivare:Akvilon
Utgivningsdatum:20121121
Bokens kategorier: - Utländska berättare
- Rysk skönlitteratur
- Gul


Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatter


BOKEN HANDLAR OM

Rysslands roligaste bok.

Den före detta aristokraten Ippolit Vorobjaninov lever ett miserabelt liv i det postrevolitionära Sovjetryssland, då han plötsligt får reda på att hans döende svärmor har gömt diamanter i en av familjens tolv matsalsstolar. Svärsonen möter en hemlighetsfull och uppfinningsrik främling Ostap Bender och jakten kan ta sin början. Sökandet efter de försvunna diamanterna tar dem över hela det gigantiska sovjetiska territoriet och de stöter på en mängt olika karaktärer från opportunistiska sovjetiska byråkrater till giriga affärsmän. Dessutom får de båda kompanjonerna en hård rival i den sluge prästen Fader Fjodor.

Romanen började publiceras som följetong i en tidskrift 1928 och blev en omedelbar succé bland läsarna. Sedan dess har den kommit ut i över hundra olika utgåvor, översattes till många språk och har filmatiserats flera gånger. Många citat ur ?Tolv stolar? har blivit en del av det ryska språket. Berättelsen om den store fixaren och organisatören, den belevade skojaren Ostap Bender har älskats i generationer och har fortfarande kultstatus i Ryssland. Den är en lysande, bitande satir, full av kvicka skämt, som för första gången presenteras i sin helhet och i nyöversättning och med förord av Bengt Samuelson.

Ilja Ilf (1897-1937) och Jevgenij Petrov (1903-1942) var två stora sovjetiska satirförfattare som fortfarande har kultstatus i Ryssland. De kom bägge från staden Odessa. 1927 inleddes deras framgångsrika samarbete som resulterade i två av de mest hyllade och älskade ryska romaner, Tolv stolar (1928) och Guldkalven (1931). Men samarbetet fick ett plötsligt slut, då Ilja Ilf dog i tuberkulös 1937. Jevgenij Petrov omkom i en flygolycka 1942.Se Pris/Lagersaldo
(klicka ovan för pris + ev rabatterSenaste profiluppdateringarna

KLICKA HÄR FÖR ATT VISA
ALLA UPPDATERINGAR

Nyligen publicerat

PROVA EN LJUDBOK GRATIS
(ingen bindningstid)

Författare - Förnamn

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö