Alex Epicure

Författaren Alex Epicure
Fakta, böcker och kuriosa.

Alex Epicure författare bild
Bild/porträtt: Alex Epicure
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Alex Epicure BokdataAlex Epicure Biografi
Toppsäljare - Alex Epicure - Visa alla

Och jag gav mig iväg av Alex Epicure

Och jag gav mig ivägAlex Epicure biografi & produktioner

Alex blev författare utan att det egentligen var tänkt så men när livet föll på plats efter tuffa motgångar blev det ett naturligt steg från reklamvärlden där han hade provat sina vingar inom både art och copy sedan början av nittiotalet.

Född i Göteborg, med ena halvan båtbyggare och fiskare och den andra med präster och biskopar i blodet, delades uppväxten senare av Vätterns spets, de yngre åren i Arboga och skoltiden i Linköping.
Redan tidigt blev resor till andra kulturer, gärna med stora berg och hav det som närde drömmarna. Så fort han kunde ta sig iväg på egen hand blev han skimbum i Österrike, surfbum i Australien bland alla små äventyr. Övrig tid gick till sport och ett par tafatta försök att bli konstnär. Ett vägval som Alex kände passade honom, han kände sig annorlunda, ibland utstött i yngre år.

Med föräldrarnas ständiga klagan om universitetsutbildningar och att växa upp och ta ansvar valde Alex istället sin egen väg, som han alltid gjort. Den kreativa världen lockade mer än den akademiska. Det blev Berghs School of Communication i Stockholm och sedan arbete dygnet runt för att så snabbt som möjligt bli rik och berömd. För att visa både sig själv och sina besvikna föräldrar att han dög.

2001 gick han som många andra in i väggen efter att löften om optioner och delägarskap gått upp i rök.
Alex tog sig till Barcelona där han lekte mer än jobbade med street fashion. Miljöombytet gjorde gott.

I Barcelona mötte han sin kärlek. De levde tillsammans i 13 år och fick två döttrar tillsammans. Från 2005 till 2015 delades boendet mellan Sverige och fruns hemland Dominikanska Republiken.
När de skildes gick Alex små livsverk i kras, den egna reklambyrån och två verksamheter i Karibien som just skulle startas lades ner eller försattes i konkurs. Spiralen snurrade kraftigt neråt och när exfrun med kort varsel beslutade sig för att flytta till Portugal och ta med sig barnen rämnade det lilla som fanns kvar av Alex. Men istället för att ge upp bestämde han sig för att bryta upp och ta sig mot barnen och havet. Surfingen hade sedan många år varit som ett livselixir. Här började Alex penna att skriva, nästan av sig själv. Efter två år på resa blev det boken ”Och jag gav mig iväg” följt av två andra böcker som förhoppningsvis kommer ut under 2021.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Alex Epicure

Alex Epicure är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Alex Epicure i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Alex Epicure - Visa allaVisa alla böcker av
Alex Epicure


Hitta fler författare som heter Alex eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat