Angelique Hvalgren

Författaren Angelique Hvalgren
Fakta, böcker och kuriosa.

Angelique Hvalgren författare bild
Bild/porträtt: Angelique Hvalgren
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Angelique Hvalgren BokdataAngelique Hvalgren Biografi
Toppsäljare - Angelique Hvalgren - Visa alla

Där ingen har gått av Angelique Hvalgren


Angelique Hvalgren biografi & produktioner

Journalist – reporter & programledare vid Sveriges Radio.

Boken ”Där ingen har gått” växte fram via erfarenheter o möten i jobbet som journalist. Att ständigt göra nyheter på hur vård och omsorgsmaskineriet ofta brister i samhället blev slentrian. Att sen själv uppleva det ur ett anhörigperspektiv kom att bli en av de viktigaste resorna i livet för henne som människa o dotter. Var och när upphör en gammal människas värde? När, hur och varför avhumaniseras vården av våra gamla o vems är allt ickeansvar i omsorgen av våra gamla? Frågor som tas upp konkret i boken genom att vi får titta in i 72-åriga Emil Johanssons liv med svår Parkinsson.

Viktiga frågor som berör oss alla oavsett vem vi är, vilken titel vi har eller var i livet vi befinner oss. I boken skiftar Emil o hans dotter gradvis roller med varann. Det gör ont o dom går vilse o dör själsligen i den takt som omsorgen o vården fallerar runt Emil som tvingas in i ett hörn han inte vill vara i. Han vill dö.
” Där ingen har gått” är baserad på verkligheten.

Angelique Hvalgren nominerades 2013 till journalistpriset ”Guldspaden” efter sina avslöjanden om svartaffärer o bedrägerier inom kommunägda renhållningsbolaget Rambo som ägs av fyra kommuner i Västra Götaland. Hon har varit verksam som journalist i 25 år. Bor och lever utanför Ljungskile och skriver på ny bok, ”Dit ingen vill gå” en skildring av det som alla är överens om är ohållbart men som vi nu snart skriver in i våra CV som en merit och tillgång…Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Angelique Hvalgren

Angelique Hvalgren är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Angelique Hvalgren i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Angelique Hvalgren - Visa alla

Där ingen har gått av Angelique Hvalgren

Där ingen har gått

Angelique Hvalgren
Förlaget Selstam.se
BokInbunden

Visa alla böcker av
Angelique HvalgrenHitta fler författare som heter Angelique eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat