Arne E. Due

Författaren Arne E. Due
Fakta, böcker och kuriosa.

Arne E. Due författare bild
Bild/porträtt: Arne E. Due
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Arne E. Due BokdataArne E. Due Biografi
Toppsäljare - Arne E. Due - Visa alla

Mina bästa noveller av Arne E. Due

Mina bästa noveller

Storstadens mörka vatten av Arne E. Due

Storstadens mörka vattenArne E. Due biografi & produktioner

Arne. E Due föddes i södra Danmark sommaren 1943 – mitt under det brinnande världskriget. Redan i unga år visade han tecken på konstnärliga anlag genom att teckna och skriva kortare berättelser till den lokala dagstid-ningen.

Vid 12-års ålder fick han en låda med konstnärsfärger i julklapp och ett par år senare bjöd han grannarna och bekanta på visning av sina verk i föräldrarnas trädgård. Vid 19 år hade han tillsammans med fyra andra ungdomar vernissage på byns finaste hotell.

Due var nu färdigutbildad målare men kallades in till militärtjänstgöring i 18 månader. När han fullgjort sin tjänstgöring var det massarbetslöshet i hela landet och fick arbeta som diskare på restaurang på kvällarna för att få ihop pengar till mat och hyra.

Försommaren 1966 bestämde sig Due för att utvandra till Sverige. Sent en kväll fick han lift med en långtradare vid färjläget i Helsingör, med 50 kronor på fickan var han på väg mot Stockholm. Vid ankomsten nästa dag fick han stiga av på en bensinmack i Kungens Kurva i Stockholm och fick jobb där. Där hyrdes det även ut rum i ruffiga baracker för olika hantverkare från bl a Norrland och Finland. Fylla och slagsmål var vanligt förekom-mande på helgerna.

Några månader senare fick Due arbete som målare, men blev lösningsmedelsförgiftad. I DN såg han att teatern sökte scenarbetare och fick användning för hela sin konstnärliga kreativitet som kulissmålare och som ljud- och ljustekniker. Där träffade han många kända skådespelare och regissörer och trivdes bra, men lönen var låg och när vännerna var lediga då arbetade han.

Efter några år beslöt han sig för att läsa till ingenjör och arbetade därefter med olika uppfinningar, samtidigt som han skrev pressreleaser, artiklar och poem.

För tio år sedan när Due pensionerade sig satte skrivandet fart, någonting ville komma ut, men vad skulle det bli med alla dessa berättelser. Han bestämde sig för att ge ut debutromanen ”Främlingen Jack”. Den handlar om en yngling som utvandrar, handlingen är hämtad ur Dues egna erfarenheter. Boken är en äkta nostalgitripp till 60-talet, spännande och lättläst, och vill väcka många minnen hos läsaren. Den handlar om helt vanliga människors liv, klippt och skuret ur tiden – på gott och ont.

Idag skriver dikter och artiklar till olika tidningar. Han arbetar samtidigt på olika bokmanus där fortsättningen på ”Främlingen Jack” snart är klar.

I oktober 2018 gav han ut novellsamlingen ”Mina bästa Noveller” innehållande 15 spännande och gripande berättelser om livets olika faser. De är skrivna med kärlek och empati – med stor igenkänningsfaktor. Det finns utrymme för både skratt och eftertanke och kan läsas av alla åldrar.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Arne E. Due

Arne E. Due är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Arne E. Due i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Arne E. Due - Visa allaVisa alla böcker av
Arne E. Due

E-böcker av Arne E. Due

Visa alla e-böcker av Arne E. Due

Hitta fler författare som heter Arne eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat