Asa Larsson

Författaren Asa Larsson
Fakta, böcker och kuriosa.

Asa Larsson författare bild
Profilbild saknas för Asa Larsson.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Asa Larsson Bokdata Asa Larsson Biografi
Toppsäljare - Asa Larsson - Visa alla

Black path - rebecka martinsson: arctic murders - now a major tv series av Asa Larsson

Black path - rebecka martinsson: arctic murders - now a major tv seriesAsa Larsson biografi & produktioner

Åsa Larsson föddes i Uppsala, men växte upp i Kiruna från det hon var fyra år. Nu bor hon sedan länge i Mariefred. Hon studerade juridik i Uppsala och arbetade under en period som skattejurist. Vid två tillfällen har Larsson varit sommarvärd i Sveriges Radio. Som författare har Åsa Larsson skrivit ett antal storsäljande kriminalromaner, men också populära barnböcker och noveller.

Bokdebuten, kriminalromanen Solstorm 2003, fick pris av Svenska Deckarakademins för bästa debut. Boken blev senare filmatiserad och Izabella Scorupco hade huvudrollen som advokaten Rebecka Martinsson. I serien om Rebecka Martinsson har fem böcker givits ut och Åsa Larsson har fått många priser för dem, till exempel Bästa Svenska Kriminalroman och Deckarakademins pris. Bara i Sverige har böckerna sålt i över en miljon exemplar. De har också blivit översatta på en mängd flera språk och sålts i nästan trettio länder. Åsa Larsson har tillsammans med Ingela Korsell även skrivit ett tiotal uppskattade PAX-böcker för de yngre läsarna.

Åsa Larsson nyttjar sina tidigare erfarenheter från uppväxt och yrkesliv. Det märks i Martinsson-serien att Åsa Larsson har god kunskap om juridik och om det polisiära arbetet. Många i Larssons närhet är Laestadianer, en känd väckelserörelse i norra Sverige. Larsson har ett intresse för religionen, vilket också tar sig uttryck i hennes böcker där kyrkliga miljöer beskrivs och präster dör. Efter den första filmatiseringen om juristen Rebecka Martinsson har flera av de efterföljande böckerna blivit film. ”Till offer åt Molok” är den senaste boken i Martinsson-serien. Åsa Larsson har också olika uppdrag, exempelvis som ambassadör för Kiruna bokfestival.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Asa Larsson

Asa Larsson är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Engelska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Asa Larsson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Asa Larsson - Visa allaVisa alla böcker av
Asa Larsson


Hitta fler författare som heter Asa eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat