Barbro Lindgren

Författaren Barbro Lindgren
Fakta, böcker och kuriosa.

Barbro Lindgren författare bild
Profilbild saknas för Barbro Lindgren.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Barbro Lindgren BokdataBarbro Lindgren Biografi
Toppsäljare - Barbro Lindgren - Visa alla

Max Bil : barnbok med tecken för hörande barn av Barbro Lindgren

Max Bil : barnbok med tecken för hörande barn

Hej hej Mattias av Barbro Lindgren

Hej hej Mattias

Mera om Mattias av Barbro Lindgren

Mera om Mattias

Mattias sommar av Barbro Lindgren

Mattias sommar

Titta Rödluvan av Barbro Lindgren

Titta Rödluvan

Är detta verkligen stjärnor av Barbro Lindgren

Är detta verkligen stjärnorBarbro Lindgren biografi & produktioner

Barbro Lindgren föddes 1936 och växte upp i Ängby utanför Stockholm tillsammans med fyra syskon. Hon tyckte redan från barnsben bättre om att prata än att leka och började tidigt skriva. 1955-58 gick hon på reklamlinjen på Konstfack och därefter ett år på Konstakademin som hon sedan hoppade av. Hon arbetade ett par år med reklam innan hon började skriva på allvar. Numera är hon bosatt på Öland.

Barbro Lindgren är främst känd för sina barn- och ungdomsböcker men skriver även för vuxna. Hennes debutbok ”Mattias sommar” kom ut 1965 men de mest älskade böckerna för de minsta har blivit ”Sagan om den lilla farbrorn”, ”Mamman och den vilda bebin” och böckerna om Max. För de äldre barnen så är det böckerna om ”Loranga” vi kommer ihåg bäst. Efter debuten har hon gett ut mer än hundra titlar som blivit översatta till ca 30 olika språk. Vissa av sina böcker illustrerar hon själv men hon har även tagit hjälp av illustratörer, till exempel Eva Eriksson.

Barbro Lindgren har även gett ut böcker som riktar sig till en vuxen publik, några exempel är ”Att älska ett djur hade länge varit min dröm”, ”Ingenting hände, två gånger”, ”Även en ihålig nöt vill bli knäckt” och ”Ett nollsummespel”. I dessa böcker blandar hon iakttagelser från huset i Glömminge på Öland, djupa samtal med sina vänner och reflexioner över studierna i klassisk filosofi. År 2014 tilldelades hon Litteraturpriset till Astrid Lindgrens minne som motiverades av hennes nydanade och absoluta gehör. Samma år kom en samlingsvolym med Barbro Lindgrens dikter ut som är ett urval av dikter skrivna mellan 1997-2004.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Barbro Lindgren

Barbro Lindgren är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna facklitteratur barn och ungdom, humor och kåserier, lyrik samt serier och skämtteckningar. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Barbro Lindgren använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Övrigt.

Böcker och andra digitala format från Barbro Lindgren hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 191 böcker från Barbro Lindgren i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Barbro Lindgren - Visa allaVisa alla böcker av
Barbro Lindgren

Ljudböcker av Barbro Lindgren

Visa alla ljudböcker av Barbro LindgrenE-böcker av Barbro Lindgren

Visa alla e-böcker av Barbro Lindgren

Hitta fler författare som heter Barbro eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat