Björn Hellberg

Författaren Björn Hellberg
Fakta, böcker och kuriosa.

Björn Hellberg författare bild
Profilbild saknas för Björn Hellberg.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Björn Hellberg BokdataBjörn Hellberg Biografi
Toppsäljare - Björn Hellberg - Visa alla

Dödslängtan av Björn Hellberg

Dödslängtan

Dödslängtan av Björn Hellberg

Dödslängtan

Dominans : polisroman av Björn Hellberg

Dominans : polisroman

Club Karaoke av Björn Hellberg

Club Karaoke

Club Karaoke av Björn Hellberg

Club Karaoke

Paria av Björn Hellberg

PariaBjörn Hellberg biografi & produktioner

Björn Hellberg föddes i Borås 1944, men familjen flyttade ganska tidigt till Laholm, där hans föräldrar hade ett tvätteri. I mer än 30 år var Björn Hellberg aktiv som framgångsrik tennisspelare. Han har också arbetat som journalist, underhållare och författare. Inom journalistiken har han mest ägnat sig åt sport och kuriosa. I TV är han nog mest känd för sitt deltagare och domarskap i TV-programmet ”På Spåret”.

Under sitt långa författarskap har Björn Hellberg varit mycket produktiv och skrivit sammanlagt ett 60-tal både skönlitterära och faktabaserade böcker. Han har också medverkat i många böcker och artiklar. Den mest kända karaktären Hellberg skrivit om är kriminalkommisarie Sten Wall. De nu över 20 böckerna utspelar sig i en fiktiv miljö, men som till stor del påminner om staden Laholm, där Hellberg själv är uppvuxen och bosatt. Det märks att Hellberg har kännedom om orter i Sverige, då de gärna förekommer och beskrivs i hans böcker. Hellberg har också fått många fina utmärkelser, både utifrån sitt skrivande och annat.

Hellberg är en mångsidig person med många järn i elden och kan med rätta kallas för en levande Google med anledning av hans omfattande allmän- och kuriosakunskap. Han är populär konferencier i olika sammanhang. Han har blivit utnämnd till hedersmedborgare i både Norge och i Laholm, och i hemstaden Laholm har han fått en gata uppkallad efter sig, Hellbacken. Även en pralin, som kallas Hellbergare, och en hållplats bär hans namn. Den senaste boken i Wallserien heter ”Likspett” och är utgiven 2017. 2018 gav Hellberg ut sina memoarer: ”En sorts memoar”.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Björn Hellberg

Björn Hellberg är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, litteraturvetenskap, spel samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Björn Hellberg använder är: Bok, Ljudbok, Marknadsföringsmaterial.

Böcker och andra digitala format från Björn Hellberg hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 101 böcker från Björn Hellberg i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Björn Hellberg - Visa alla

Paria av Björn Hellberg

Paria

Björn Hellberg
Ordupplaget
BokPocket

Paria av Björn Hellberg

Paria

Björn Hellberg
Ordupplaget
BokInbunden

Paria av Björn Hellberg

Paria

Björn Hellberg
Ordupplaget
BokInbunden

Förhäxad av Björn Hellberg

Förhäxad

Björn Hellberg
Ordupplaget
BokInbundenVisa alla böcker av
Björn Hellberg

Ljudböcker av Björn Hellberg

Visa alla ljudböcker av Björn HellbergE-böcker av Björn Hellberg

Visa alla e-böcker av Björn Hellberg

Hitta fler författare som heter Björn eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat