Carina Wolff-Brandt

Författaren Carina Wolff-Brandt
Fakta, böcker och kuriosa.

Carina Wolff-Brandt författare bild
Bild/porträtt: Carina Wolff-Brandt
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Carina Wolff-Brandt BokdataCarina Wolff-Brandt Biografi
Toppsäljare - Carina Wolff-Brandt - Visa alla

Kalle Knaster, Miranda och tavelmysteriet av Carina Wolff-Brandt

Kalle Knaster, Miranda och tavelmysteriet

Piga, klockare, inhysing, lots : skärgårdsöden 1669–1809 av Carina Wolff-Brandt

Piga, klockare, inhysing, lots : skärgårdsöden 1669–1809Carina Wolff-Brandt biografi & produktioner

Carina Wolff-Brandt, f.1960, är en finlandssvensk författare som fick sitt genombrott år 2001 med skärgårdsdokumentärboken Strandsatta – Kvinnoöden från Finska viken till Ishavet. Mot alla odds blev den en succé som nu har sålt nästan 10 000 ex på svenska och 5 000 på finska. Då boken förkastats av Söderströms förlag grundade Carina sitt eget förlag, Vingpennan, och på den vägen är hon. Fjorton år efter starten har hon gett ut en ny bok minst vartannat år.

Nu är Carina aktuell med boken Piga, klockare, inhysing, lots – Skärgårdsöden 1669-1809, som har rosats av både läsare och kritiker. oken är en levande skildring av skärgårdsbor i Åbolands skärgård under de spännande och turbulenta tiderna 1669-1809. Med sin boplats vid en livligt trafikerad farled var befolkningen hårt utsatt för de krig som fördes mellan Sverige och Ryssland och drabbades av sjukdomar som pest, mässling och tyfus. Det här är en bok som väcker känslor och skapar inre bilder hos läsaren. Bokens vackra illustrationer är gjorda av Jenny Wiik.

Carina Wolff-Brandt belönades med Svenska Litteratursällskapets litteraturpris år 2000. Hennes bok Vinden vänder på Trollskär nominerades för ett nordiskt barnbokspris år 2004.

Carina, som till utbildningen är journalist, har tio års erfarenhet av reklam och marknadsföring inom näringslivet under sin tid som chef för reklamavdelningen på familjeföretaget Oy Otto Brandt Ab.

Carina försöker fördela sin vardag mellan skrivandet, förlagsarbete, författarbesök i skolor samt engagemang i familjeföretaget.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Carina Wolff-Brandt

Carina Wolff-Brandt är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna kulturhistoria och allmän humaniora samt skönlitteratur barn och ungdom. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Carina Wolff-Brandt i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Carina Wolff-Brandt - Visa allaVisa alla böcker av
Carina Wolff-Brandt


Hitta fler författare som heter Carina eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat