Catarina Kruusval

Författaren Catarina Kruusval
Fakta, böcker och kuriosa.

Catarina Kruusval författare bild
Profilbild saknas för Catarina Kruusval.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Catarina Kruusval BokdataCatarina Kruusval Biografi
Toppsäljare - Catarina Kruusval - Visa alla

Lilla Tulla får en potta av Catarina Kruusval

Lilla Tulla får en potta

Egon och julgubben av Catarina Kruusval

Egon och julgubben

Fia och djuren av Catarina Kruusval

Fia och djuren

Katten Bobby vandrar söderut av Catarina Kruusval

Katten Bobby vandrar söderut

Lilla Tulla får en potta av Catarina Kruusval

Lilla Tulla får en potta

Lilla Tulla av Catarina Kruusval

Lilla TullaCatarina Kruusval biografi & produktioner

Catarina Kruusval föddes i Halmstad och växte upp i Göteborg, där hon är bosatt än i dag. Hon gick på konstskola i Göteborg och efter det arbetade hon bland mycket annat som frilansande illustratör, dekoratör, kursledare och biblioteksassistent. På 80-talet började hon samarbeta med olika författare genom att illustrera deras böcker, och det höll hon på med i flera år innan hon började skriva på egen hand.

Kruusval debuterade 1991 med barnboken ”Sagan om Egon”. Sedan dess har hon fortsatt att skriva böcker för barn på heltid, både på egen hand och tillsammans med andra. Hon har skapat ett femtiotal böcker där karaktärerna är barn, bland andra Ellen och Olle, Lilla Tulla och Fia. I böckerna beskrivs situationer som läsarna själva har erfarenhet av i vardagen, och där det ibland också uppstår problem. Berättelserna och bilderna signerade av Catarina Kruusval beskriver ofta kontrasterna mellan trygghet och utsatthet utifrån barnets perspektiv. Catarina har även illustrerat den uppskattade ”För de allra minsta”-serien, som innehåller våra mest kända barnvisor.

Catarina Kruusval är en av Sveriges mest kära barnboksförfattare eftersom böckerna engagerar och berör människor i alla åldrar. Hennes skildringar av barn, djur och natur i både ord och bild är både lekfulla och dramatiska. Hennes karaktärer blir föremål för högläsning i många sammanhang, och bilderna är bekanta för de flesta som själva varit barn eller småbarnsföräldrar. Hennes fina illustrationer i tusch eller akvarell är fulla av detaljer. Hon har mottagit flera betydelsefulla priser och stipendier, såsom Rabén & Sjögrens Tecknarstipendium, Bokollonet från Wettergrens och stipendiet från Ottilia Adelborg. I år har hon givit ut ”Prinsessan på ärten”.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Catarina Kruusval

Catarina Kruusval är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna facklitteratur barn och ungdom, parlörer och ordböcker), skönlitteratur barn och ungdom samt språk (inkl. lexikon. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Catarina Kruusval använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok, Merchandise, Övrigt.

Böcker och andra digitala format från Catarina Kruusval hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 128 böcker från Catarina Kruusval i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Catarina Kruusval - Visa alla

Lilla Tulla av Catarina Kruusval

Lilla Tulla

Catarina Kruusval
Eriksson & Lindgren
BokBoard bookVisa alla böcker av
Catarina Kruusval

Ljudböcker av Catarina Kruusval

Visa alla ljudböcker av Catarina KruusvalE-böcker av Catarina Kruusval

Visa alla e-böcker av Catarina Kruusval

Hitta fler författare som heter Catarina eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat