Dan Buthler

Författaren Dan Buthler
Fakta, böcker och kuriosa.

Dan Buthler författare bild
Profilbild saknas för Dan Buthler.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Dan Buthler BokdataDan Buthler Biografi
Toppsäljare - Dan Buthler - Visa alla

Uppgörelsen av Dan Buthler

Uppgörelsen

Uppgörelsen av Dan Buthler

Uppgörelsen

Återvändaren av Dan Buthler

Återvändaren

Återvändaren av Dan Buthler

Återvändaren

Mord.net av Dan Buthler

Mord.net

Kastvindar av Dan Buthler

KastvindarDan Buthler biografi & produktioner

Den danske författaren Dan Buthler är i grunden civilekonom med inriktning på marknadsföring och internet. Han har bland annat arbetat på Dagens Nyheter som affärsutvecklare inom internet. Med sitt genuina intresse för sin samtid ville han tidigt förverkliga sina idéer i bokform men ansåg själv att han inte var en tillräckligt bra skribent. När han lärde känna författaren Dag Öhrlund inledde de båda ett kreativt samarbete och år 2007 romandebuterade de med boken ”mord.net”.

Det är oftast Dan som kommer upp med en grundidé för deras gemensamma böcker. Sedan diskuterar och utvecklar de idéer och karaktärer gemensamt. De ägnar också mycket tid åt noggrann research och tar hjälp av olika experter inom polis och rättsväsende för att kunna återge alla fakta och yrkesbeskrivningar på ett korrekt sätt. Dag är oftast den som håller i pennan medan Dan fortsätter att göra mer ingående research samt korrekturläser manuskriptet. I boken ”En nästan vanlig man” från 2008 får vi för första gången stifta bekantskap med den kallsinnige mördaren och psykopaten Christopher Silfverbielke.

Böckerna om Silfverbielke och kommissarie Jacob Colt blev snabbt mycket populära och har getts ut i mer än 20 länder. Genom hela serien får läsaren följa den actionfyllda katt-och-råtta-lek som utspelar sig mellan de båda karaktärerna. Med den senaste boken ”Kejsaren” som utkom i maj 2018 kan man dra slutsatsen att serien är avslutad. Andra titlar ur samma serie är ”Grannen”, ”Återvändaren”, ”Uppgörelsen”, ”Erövraren”, ”Hämnaren”, ”Motvind” och ”Uppståndelsen”. Samarbetet mellan Dan och Dag är dock på intet sätt ett avslutat kapitel. De planerar att ge ut en ny serie, denna gång med en kvinnlig psykopat i handlingens centrum.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Dan Buthler

Dan Buthler är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare samt thrillers och spänning. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Dan Buthler använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Dan Buthler hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 75 böcker från Dan Buthler i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Dan Buthler - Visa alla

Mord.net av Dan Buthler

Mord.net

Dan Buthler
Ponto Pocket
BokPocket

Kejsaren av Dan Buthler

Kejsaren

Dan Buthler
Lind & Co
BokPocket

Kejsaren av Dan Buthler

Kejsaren

Dan Buthler
Lind & Co
BokInbunden

Grannen av Dan Buthler

Grannen

Dan Buthler
Massolit
BokPocketVisa alla böcker av
Dan Buthler

Ljudböcker av Dan Buthler

Visa alla ljudböcker av Dan ButhlerE-böcker av Dan Buthler

Visa alla e-böcker av Dan Buthler

Hitta fler författare som heter Dan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat