Debbi Gliori

Författaren Debbi Gliori
Fakta, böcker och kuriosa.

Debbi Gliori författare bild
Profilbild saknas för Debbi Gliori.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Debbi Gliori BokdataDebbi Gliori Biografi
Toppsäljare - Debbi Gliori - Visa alla

Vad som än sker av Debbi Gliori


Debbi Gliori biografi & produktioner

Debbi Gliori, född år 1959, är en skotsk författare och illustratör av barnböcker. Gliori är uppvuxen i Glasgow i Skottland tillsammans med sina föräldrar. År 1976 började hon skriva barnböcker, och gick kort därefter en femårig konstutbildning. Hon frilansade i ett par år och fick år 1989 ett kontrakt av förlagsverksamheten Walker Books. Därefter har hon släppt tiotals barnböcker som översatts till flera olika språk.

Debbi Gliori har belönats med många priser genom sin karriär. Redan år 1997 fick hon Red House Children’s Book Award för sina bilderböcker. Hon har även belönats med Kate Greenaway Award och Scottish Arts Council Award. Serien Mr. Bear har belönats flerfaldigt och handlar om en björnfamilj. Debbis böcker har en kärleksfull och hjärtvärmande ton, är fulla av humor och spännande illustrationer. Andra böcker hon släppt är No Matter What, The Trouble With Dragons, Stormy Weather, The Scariest Thing of All, What’s the Time, Mr Wolf? Hennes senaste verk är Alfie-serien.

Glioris böcker har i över tjugo år lästs av och för barn, och efter ett sjuttiotal böcker har hon fortfarande inte slutat skriva och teckna. Idag bor hon en bit utanför Edinburgh med sina fem barn. Ett av hennes senaste boksläpp var Night shift (2017), en bok riktad till unga vuxna som handlar om depression. I boken skildrar hon sin egna upplevelse av depression samtidigt som hon har försöker förmedla känslan genom illustrationer. Ett av hennes senaste släpp är All the way home (2017) som handlar om en pingvin-pappa som gått vilse från sin familj.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Debbi Gliori

Debbi Gliori är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Debbi Gliori i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Debbi Gliori - Visa alla

Vad som än sker av Debbi Gliori

Vad som än sker

Debbi Gliori
Tukan Förlag
BokInbunden

Visa alla böcker av
Debbi GlioriHitta fler författare som heter Debbi eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat