Elena Ferrante

Författaren Elena Ferrante
Fakta, böcker och kuriosa.

Elena Ferrante författare bild
Profilbild saknas för Elena Ferrante.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Elena Ferrante BokdataElena Ferrante Biografi
Toppsäljare - Elena Ferrante - Visa alla

Stranden om natten av Elena Ferrante

Stranden om natten

De vuxnas lögnaktiga liv av Elena Ferrante

De vuxnas lögnaktiga liv

Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår av Elena Ferrante

Min fantastiska väninna. Bok 1, Barndom och tonår

Skuggan av en dotter av Elena Ferrante

Skuggan av en dotter

Plågsam kärlek av Elena Ferrante

Plågsam kärlek

Skuggan av en dotter av Elena Ferrante

Skuggan av en dotterElena Ferrante biografi & produktioner

Den italienska författaren som går under pseudonymen Elena Ferrante har blivit ett internationellt fenomen med romansviten Neapelkvartetten. Ferrante debuterade år 1992 med boken ”Plågsam kärlek”, men det var först år 2011 när hon släppte första delen i Neapelkvartteten, som Ferrante fick sitt stora genombrott. Handlingen utspelar sig i Neapel under efterkrigstiden. Läsaren följer väninnorna Lila och Elena från barndom till ålderdom.

Den svenska översättningen av den första delen i romansviten, Min fantastiska väninna, kom ut först år 2016. Publiken i Sverige föll genast för Ferrantes förmåga att på ett trovärdigt sätt skildra nära relationer, men också de två kvinnornas klassresor och deras relation till det italienska patriarkatet. Läsaren får också en inblick i Italiens historia från 50-talet och framåt, vilket innefattar den kritiska tidpunkten i Italiens historia då nationen lamslås av fascism. Hela romansviten har hyllats av kritiker världen över och har nu blivit HBO-serie regisserad av den italienaren Saverio Costanzao.

Författarens identitet har väckt intresse och många har spekulerat vem det är som döljer sig bakom pseudonymen. Trots att Ferrante gett intervjuer och har en kolumn i tidningen The Guardian är det fortfarande inte helt klart vem som skrivit böckerna. Författaren har uttryck att hon vill att böckerna ska stå i centrum och att hon själv inte är intresserad av att bli berömd. Enligt den italienska journalisten Claudio Gatti är det översättaren Anita Raja som skriver i Ferrantes namn, medan en internationell forskargrupp menar på att det är Rajas man, Domenico Starnone, som ligger bakom bästsäljarna.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Elena Ferrante

Elena Ferrante är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna litteraturvetenskap, skönlitteratur barn och ungdom samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Elena Ferrante använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Elena Ferrante hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 54 böcker från Elena Ferrante i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Elena Ferrante - Visa allaVisa alla böcker av
Elena Ferrante

Ljudböcker av Elena Ferrante

Visa alla ljudböcker av Elena Ferrante
Hitta fler författare som heter Elena eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat