Elizabeth George

Författaren Elizabeth George
Fakta, böcker och kuriosa.

Elizabeth George författare bild
Profilbild saknas för Elizabeth George.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Elizabeth George BokdataElizabeth George Biografi
Toppsäljare - Elizabeth George - Visa alla

Minnets labyrint av Elizabeth George

Minnets labyrint

Fullständiga bevis av Elizabeth George

Fullständiga bevis

Den verkliga brottslingen av Elizabeth George

Den verkliga brottslingen

Med svek i sinnet av Elizabeth George

Med svek i sinnet

Oanade konsekvenser av Elizabeth George

Oanade konsekvenser

En ond liten handling av Elizabeth George

En ond liten handlingElizabeth George biografi & produktioner

Elizabeth George är en internationellt bästsäljande kriminalförfattare som föddes 1949 i Ohio. De flesta av hennes kriminalromaner handlar om inspektör Thomas Lynley och hans okonventionella partner Barbara Havers. Böckerna har översatts till 30 språk och är basen för den populära serien om kriminalaren Lynley. Hon har under många år inspirerat andra i kreativt skrivande genom att föreläsa på såväl högskolor som på universitet, författar-retreats och internationella konferenser.

Elizabeth George ligger högt upp på listan över författare som skriver spänningsromaner med mycket psykologi. Hennes romaner om Havers och Lynley har även erhållit flera utmärkelser och priser internationellt. Utöver kriminalromanerna har Elizabeth George även gett ut en intressant samling noveller under titeln ”Jag, Richard”. I fem väldigt spännande och mycket originella berättelser öppnar hon upp inför den mörka sidan av vardagen där hon utforskar hur långt vissa människor kan gå för att få det de mest vill ha. I novellsamlingen exponeras djupet av den mänskliga naturen – och mänsklig svaghet.

Boken ”Det straff hon förtjänar” är en av Elizabeth Georges mest intrikata deckare någonsin. I den engelska småstaden Ludlow spricker idyllen när en av de mest aktade medborgarna, diakonen Druitt, anklagas för att vara pedofil. Ännu mer oro i samhället blir det när den misstänkte hittas död på polisstationen efter häktningen. Har han blivit mördad eller var det självmord? När kriminalinspektörerna Havers och Lynley skickas dit för att utreda om den lokala polisen gjort några misstag i utredningsarbetet så upptäcker de att de flesta i Ludlow har något att dölja.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Elizabeth George

Elizabeth George är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, litteraturvetenskap, parlörer och ordböcker) samt skönlitteratur barn och ungdom. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Elizabeth George använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Elizabeth George hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 136 böcker från Elizabeth George i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Elizabeth George - Visa allaVisa alla böcker av
Elizabeth George

Ljudböcker av Elizabeth George

Visa alla ljudböcker av Elizabeth GeorgeE-böcker av Elizabeth George

Visa alla e-böcker av Elizabeth George

Hitta fler författare som heter Elizabeth eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat