Emma Frans

Författaren Emma Frans
Fakta, böcker och kuriosa.

Emma Frans författare bild
Profilbild saknas för Emma Frans.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Emma Frans BokdataEmma Frans Biografi
Toppsäljare - Emma Frans - Visa alla

Sant, falskt eller mittemellan? av Emma Frans
Larmrapporten : att skilja vetenskap från trams av Emma Frans
Larmrapporten av Emma Frans


Emma Frans biografi & produktioner

Emma Frans föddes 1981 i Uppsala och är doktor i medicinsk epidemiologi vid Karolinska Institutet. Frans har även arbetat som forskare vid University of Oxford. Emma Frans är idag gift och bor kvar i Uppsala. Frans skriver artikelserier som vetenskapsskribent på Svenska Dagbladet. Hon har en blogg där hon tar upp många exempel på när man ska tänka efter om något verkligen är trovärdigt och om det finns en källa till det som påstås.

Frans är mycket aktiv på Twitter med kontot ”Alternativa flashar”, hon rapporterar om nyheter inom vetenskapen som inte lyfts fram ordentligt.Frans granskar nyheter kring populär forskning för att se om det stämmer och är vetenskaplig bevisat. Hon har stor erfarenhet av detta då hon har undervisat i vetenskaplig metodik och granskat många vetenskapliga artiklar. 2017 vann Frans det Stora Journalistpriset för ”Årets röst” och utsågs även till Årets folkbildare. Emma Frans har skrivit boken ”Larmrapporten”. Frans skriver i boken: ”Nuförtiden är alla dagar som första april. Vi behöver ständigt hålla utkik efter falska eller feltolkade påståenden”.

I boken försöker Frans skilja vetenskap från trams. Här får man en guide från en respekterad forskare om hur man ska kunna skilja på vad som är fakta och vad som är ”fake news”. Frans, som annars är känd som en mycket rolig tjej vänder sig i denna bok till alla, både unga och gamla med allvar. Boken består av olika delar, såsom en checklista hur man granskar avsändare, en ordlista, framtidsspaning, hur studier ska bedömas, en grundkurs i källkritik, raljerande och allvarliga tweets, skräckexempel, sätt att genomskåda vanliga tricks, verktyg för att förstå statistik och diagram och mycket mer.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Emma Frans

Emma Frans är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna politik och debatt samt samhälle. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Emma Frans hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 3 böcker från Emma Frans i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Emma Frans - Visa alla

Sant, falskt eller mittemellan? av Emma Frans

Sant, falskt eller mittemellan?

Emma Frans
Volante
BokInbunden

Larmrapporten : att skilja vetenskap från trams av Emma Frans

Larmrapporten : att skilja vetenskap från trams

Emma Frans
Volante
BokPocket

Larmrapporten av Emma Frans

Larmrapporten

Emma Frans
Volante
BokFlexband

Visa alla böcker av
Emma FransHitta fler författare som heter Emma eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat