Håkan Nesser

Författaren Håkan Nesser
Fakta, böcker och kuriosa.

Håkan Nesser författare bild
Profilbild saknas för Håkan Nesser.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Håkan Nesser BokdataHåkan Nesser Biografi
Toppsäljare - Håkan Nesser - Visa alla

Det fruktansvärda (lättläst) av Håkan Nesser

Det fruktansvärda (lättläst)

Ormblomman (lättläst) av Håkan Nesser

Ormblomman (lättläst)

Koreografen av Håkan Nesser

Koreografen

Flugan och evigheten av Håkan Nesser

Flugan och evigheten

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö av Håkan Nesser

Kim Novak badade aldrig i Genesarets sjö

Box with four Swedish Crime Stories av Håkan Nesser

Box with four Swedish Crime StoriesHåkan Nesser biografi & produktioner

Sven Håkan Nesser är en svensk författare och manusförfattare, som föddes i Kumla den 21 februari, 1950. Släktnamnet Nesser kommer ifrån fadern, Sven August Nesser och hans syskon. Håkan Nesser började studera på Uppsalas universitet efter gymnasiet i Hallsberg och läste flera kurser i humanistiska ämnen innan han började studera på Lärarhögskolan. 1974 blev han gymnasielärare i engelska och svenska och arbetade sedan som lärare på Tunabergsskolan i Uppsala fram till 1998, han blev då författare på heltid.

Håkan Nesser kom ut med sin första bok 1988, en kärleksroman, med titeln ”Koreografen”. Några år senare, 1993, kom hans första deckare ut, en bok som vann priset för årets bästa debutverk i genren. Denna bok blev den första boken i Maardamdekalogin som nu innehåller tio böcker. Håkan Nessers böcker har man blivit översatta till över 30 olika språk och man har sålt över 15 miljoner exemplar. Barbarottikvintetten är en till bokserie som Nesser har släppt och den första delen utkom 2006 med titeln ”Människa utan hund” och den sista delen ”Styckerskan från lilla Burma” 2012.

Håkan Nesser har släppt ett flertal böcker och han har fått många utmärkelser genom tiderna. Han var bland annat den första författaren som vann Svenska deckarackademins pris för bästa svenska kriminalroman, tre gånger. Han har även vunnit Palle Rosenkrantzpriset för bästa kriminalroman, en gång år 2007 och den andra gången 2014. Den senaste boken som Nesser har publicerat är ”De vänsterhäntas förening” som kom ut under sommaren 2018. I November samma år så förväntas en ny bok att publiceras, med titeln ”The Root of Evil”. Sammanlagt räknas det med att sex nya böcker kommer släppas under 2018.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Håkan Nesser

Håkan Nesser är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, svenska berättare samt thrillers och spänning. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Håkan Nesser använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Håkan Nesser hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 246 böcker från Håkan Nesser i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:Böcker av Håkan Nesser - Visa allaVisa alla böcker av
Håkan Nesser

Ljudböcker av Håkan Nesser

Visa alla ljudböcker av Håkan NesserE-böcker av Håkan Nesser

Visa alla e-böcker av Håkan Nesser

Hitta fler författare som heter Håkan eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat