Haruki Murakami

Författaren Haruki Murakami
Fakta, böcker och kuriosa.

Haruki Murakami författare bild
Profilbild saknas för Haruki Murakami.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Haruki Murakami BokdataHaruki Murakami Biografi
Toppsäljare - Haruki Murakami - Visa alla

Uciderea Comandorului. Volumul II. Metafora se schimba av Haruki Murakami

Uciderea Comandorului. Volumul II. Metafora se schimba

Uciderea Comandorului. Volumul I. O idee isi face aparitia av Haruki Murakami

Uciderea Comandorului. Volumul I. O idee isi face aparitia

Norwegian wood av Haruki Murakami

Norwegian wood

Kafka på stranden av Haruki Murakami

Kafka på stranden

Norwegian wood av Haruki Murakami

Norwegian wood

Den färglöse herr Tazaki av Haruki Murakami

Den färglöse herr TazakiHaruki Murakami biografi & produktioner

Haruki Murakami föddes i Japan år 1949 och är idag en av Östasiens mest framgångsrika författare. Murakamis nationella genombrott år 1987 med boken ”Norwegian Wood”. Författarens mest kända verk är ”Fågeln som vrider upp världen”, en trilogi som hyllats av kritiker och som introducerade Murakami för en internationell publik. Influerad av författare som Franz Kafka och Jack Kerouac skiljer sig Murakamis stil från många andra japanska berättare.

Enligt Murakami själv fick han en uppenbarelse om att bli författare under en baseballmatch. När matchen var slut gick han hem och påbörjade sin första roman ”Hear the Wind Sing”. Den kom att vinna första pris i en litteraturtävling, trots att Murakami inte hade någon tidigare erfarenhet av skönlitterärt skrivande. Sedan dess har Murakami skrivit ett tjugotal böcker, ofta realistiska skildringar med inslag av magi. Hans stora intresse för musik, inte minst jazz är ofta påtagligt i hans böcker och flera av hans titlar är direkt tagna från sånger av artister som Nat King Cole och The Beatles.

Murakami har stött på kritik i hemlandet för sin ”västerländska” berättarstil och för att ha skildrat kontroversiella ämnen såsom krigsförbrytelserna i Manchuriet. Trots detta har Murakami uppnått nästintill kultstatus. såväl som i hemlandet som i västvärlden och hans trilogi ”Fågeln som vrider upp världen” omnämns som en modern klassiker. Murakami har även mottagit flera anmärkningsvärda litterära priser och hans namn nämns ofta som en trolig kandidat till Nobelpriset i litteratur. Flera av Murakamis böcker har blivit bästsäljare och har översatts till ett fyrtiotal språk. Själv har han dock påstått att framgången som författare har kommit som en total överraskning.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Haruki Murakami

Haruki Murakami är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna litteraturvetenskap, musik och dans, politik och debatt samt samhälle. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Haruki Murakami använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Haruki Murakami hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 99 böcker från Haruki Murakami i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Haruki Murakami - Visa allaVisa alla böcker av
Haruki Murakami

E-böcker av Haruki Murakami

Visa alla e-böcker av Haruki Murakami

Hitta fler författare som heter Haruki eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat