Ingrid Elam

Författaren Ingrid Elam
Fakta, böcker och kuriosa.

Ingrid Elam författare bild
Profilbild saknas för Ingrid Elam.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Ingrid Elam BokdataIngrid Elam Biografi
Toppsäljare - Ingrid Elam - Visa alla

Min obetydliga beundran : Martina von Schwerin och den moderna läsarens födelse av Ingrid Elam

Min obetydliga beundran : Martina von Schwerin och den moderna läsarens födelse

Jag : en fiktion av Ingrid Elam

Jag : en fiktionIngrid Elam biografi & produktioner

Ingrid Elam föddes 1951 på Donsö i de södra delarna av Göteborgs skärgård. 1985 disputerade hon med en avhandling om den romantiska versberättelsen och sedan dess har hon varit verksam inom såväl det litteraturvetenskapliga fältet som inom journalistiken. Elam var tidigare områdesprefekt vid Malmö högskola och har arbetat som kulturchef på tidningarna Göteborgs-Posten, Dagens Nyheter och iDag. Sedan 2012 är hon dekan vid Göteborgs universitets konstnärliga fakultet.

2004 gavs Ingrid Elams första kritikerrosade bok ut. Den har titeln ”Min obetydliga beundran” och handlar om Martina von Schwerin. Romanens huvudperson var musa och brevskrivare åt storheter som Tegnér och Carl Gustaf von Brinkman. För att kunna skriva denna verklighetsbaserade berättelse gick författaren igenom en stor mängd brev. Det är inte bara en berättelse om en enskild historisk persons liv, utan även en roman som i ett större perspektiv behandlar kvinnans roll som kulturell publik. Boken mottog Gerard Bonniers essäpris år 2005. Elam har medverkat i en rad antologier.

Ingrid Elam är även expert på Esaias Tegnér. 2005 gav hon ut en bok med titeln ”Tegnér och författarrollen”. 2012 slutförde hon boken ”Jag. En fiktion” som utforskar hur litteraturens ”jag” används. Jaget i berättarperspektiv var även temat när författaren medverkade i en antologi som gick i tryck 2015 under namnet ”Jag är den jag är : från bekännelser till bloggar”. 2018 var Elam redaktör för samlingen ”Svenska noveller : från Almqvist till Stoor ”. Här samsas 90 noveller av kända och bortglömda författare, och boken vänder sig till såväl experter som vetgiriga.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Ingrid Elam

Ingrid Elam är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Ingrid Elam använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Ingrid Elam hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 3 böcker från Ingrid Elam i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Ingrid Elam - Visa allaVisa alla böcker av
Ingrid Elam

E-böcker av Ingrid Elam

Visa alla e-böcker av Ingrid Elam

Hitta fler författare som heter Ingrid eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat