Jojo Moyes

Författaren Jojo Moyes
Fakta, böcker och kuriosa.

Jojo Moyes författare bild
Profilbild saknas för Jojo Moyes.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Jojo Moyes BokdataJojo Moyes Biografi
Toppsäljare - Jojo Moyes - Visa alla

Livet efter dig av Jojo Moyes

Livet efter dig

Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes

Ensam i Paris och andra historier

Ensam i Paris och andra historier av Jojo Moyes

Ensam i Paris och andra historier

Toner i natten av Jojo Moyes

Toner i natten

Toner i natten av Jojo Moyes

Toner i natten

Livet efter dig av Jojo Moyes

Livet efter digJojo Moyes biografi & produktioner

Brittiska Jojo Moyes har sagt att hon skrivit så länge hon kan minnas. Moyes föddes 1969 och arbetade som journalist i tio år, ett yrke som lärde henne att hitta intressanta historier och som inspirerade till en författarkarriär. I början av 2000-talet så bestämde hon sig för att satsa helhjärtat på skrivandet. Idag räknas idag som en av de mest framgångsrika författarna i underhållningsgenren.

Jojo Moyes första bok heter ”Det skyddande regnet”, berättelsen kretsar kring tre kvinnor i tre olika generationer och deras livsval. Författarkarriären har dock inte varit spikrak, det tog åtta år innan Moyes fick sitt stora genombrott 2013 med den internationella bästsäljaren ”Livet efter dig”. Boken handlar om Louisa Clark vars livs vänds upp och ner när hon får arbete som personlig assistent åt Will Traynor, en före detta framgångsrik ung aktiemäklare som är rullstolsbunden efter en olycka. Denna berättelse om smärtsam kärlek med ett högst omaka par i huvudrollen har fått två uppföljare.

”Arvet efter dig” kom ut 2016 och ”En andra chans” gavs ut 2018. Här får läsaren fortsätta att följa Louisa och de utmaningar hon ställs inför. 2018 släpptes den hyllade novellsamlingen ”Ensam i Paris och andra historier”, ett verk som bjuder läsaren på korta historier som handlar om kvinnor och deras vardagsliv. Boken har beskrivits som en ”snabb dos eskapism”. Jojo Moyes har inga tankar på att dra sig undan författarlivet. Hon bor på en bondgård i Essex i England med sin familj och fortsätter att skriva feel good-böcker med undertoner av svärta.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Jojo Moyes

Jojo Moyes är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna skönlitteratur barn och ungdom samt utländska berättare. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Jojo Moyes använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Jojo Moyes hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 72 böcker från Jojo Moyes i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Jojo Moyes - Visa allaVisa alla böcker av
Jojo Moyes

Ljudböcker av Jojo Moyes

Visa alla ljudböcker av Jojo MoyesE-böcker av Jojo Moyes

Visa alla e-böcker av Jojo Moyes

Hitta fler författare som heter Jojo eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat