Karin Pasche

Författaren Karin Pasche
Fakta, böcker och kuriosa.

Karin Pasche författare bild
Bild/porträtt: Karin Pasche
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Karin Pasche BokdataKarin Pasche Biografi
Toppsäljare - Karin Pasche - Visa alla

Labyrint. Illumination av Karin Pasche

Labyrint. Illumination

Labyrint. Vägen in av Karin Pasche

Labyrint. Vägen in

Labyrint. Illumination av Karin Pasche

Labyrint. Illumination

Labyrint. Vägen in av Karin Pasche

Labyrint. Vägen inKarin Pasche biografi & produktioner

Karin Pasche, född i Uppsala 1977, uppvuxen i Uddevalla och bor nu i Stockholm med familj.

Labyrintserien består av tre böcker: Vägen in, Illumination och Union. Trilogin är en blandning av spänning och magisk realism och kännetecknande för böckerna är den värld av mystik som finns i gränslandet mellan verklighet och illusion.

Labyrint – Vägen in togs med mycket fina recensioner och är inspirerad av en dagbok som Karin hittade i tunnelbanan. I den första delen introduceras tre karaktärer – Julia, Jake och Job – som man följer under hela serien.

Julia drabbas av ett virus och utvecklar hjärninflammation. Hon blir friskförklarad av sjukvården men upptäcker något skräckinjagande: Verkligheten har blivit skev. I en rörig tid av hallucinationer leds hon till Job – en gatupredikant som mässar om Guds upplysta stig inför besvärade cafégäster. Julia är svaret på hans böner och han ger sig i kast med att övertyga henne om att hon har fått Guds gåva – möjligheten att se sin väg i ett förutbestämt liv.

Jake Lanzar har lämnat sitt framgångsfulla liv för att ta reda på sanningen om sin far Eric – en stenrik amerikansk matematiker och sedemera affärsman – som för tre år sedan försvann spårlöst. Jake anar att hans mamma bär på en mörk hemlighet men hon sjunker djupare in i demens, till en plats där hon inte längre kan besväras av hans besatthet av att finna sanningen. Jakes oförmåga att släppa taget om det förflutna gör att han slutligen står inför samma öde som sin far.

Julia, Job och Jake är tre personer som ena dagen bara har bokstaven J i förnamnet gemensamt, och några veckor senare är de för evigt sammanlänkade i universum.

Labyrint – Illumination är del två i trilogin. Julia, Jake och Job tvingas ta svåra beslut och utmana sig själva. Julias hallucinationer kommer fortfarande till henne, men inte med vinster och framgångar som tidigare, utan med andra tecken som hon inte förstår. Jake kämpar med sömnproblem och mardrömmar och hamnar i ett missbruk. Även om medicinering hjälper mot en del av problemen, skapar de samtidigt nya svårigheter – minnesluckor som han desperat försöker hantera. Jake fortsätter trots det sin jakt på att få svar om vad som hände hans far, och hamnar i situationer som tvingar honom att gå under jorden. Men det går inte att sopa undan alla spår i en digital värld, det finns alltid någon som ser dig.
Det är en intensiv och spännande historia som tar oss genom Sverige mitt i sommaren, men trots det är boken mycket mörkare är första delen. Splittringen mellan karaktärerna och det faktum att tilliten är borta får dem att gå under jorden och ger ett nattsvart utgångsläge. Men kom ihåg, det måste vara mörkt för att ljuset ska kunna sippra in.

Labyrint – Union – är den avslutande delen som är under produktion. Julias insikt om vem hon är och vad hon ska bidra med i händelsekedjan djupnar, samtidigt som omvärlden ter sig allt mer främmande och instabil. Huvudkaraktärerna tvingas till nya samarbeten när motståndarna visar sig vara världens maktelit. Ingen av dem förstår vad de drivs mot, men när slutet obönhörligen närmar sig har Julia, Job och Jake sinnesnärvaro att spela de roller som ödet har tilldelat dem.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Karin Pasche

Karin Pasche är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare samt thrillers och spänning. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Karin Pasche använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Karin Pasche hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 12 böcker från Karin Pasche i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Karin Pasche - Visa allaVisa alla böcker av
Karin Pasche

Ljudböcker av Karin Pasche

Visa alla ljudböcker av Karin PascheE-böcker av Karin Pasche

Visa alla e-böcker av Karin Pasche

Hitta fler författare som heter Karin eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat