Mari Bister

Författaren Mari Bister
Fakta, böcker och kuriosa.

Mari Bister författare bild
Bild/porträtt: Mari Bister
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Mari Bister BokdataMari Bister Biografi
Toppsäljare - Mari Bister - Visa alla

Förgiftningen av Mari Bister

Förgiftningen

Hundäventyret av Mari Bister

Hundäventyret

Gräsandsäventyret av Mari Bister

Gräsandsäventyret

Katthemsäventyret av Mari Bister

Katthemsäventyret

Kattsveket av Mari Bister

KattsveketMari Bister biografi & produktioner

Titlar:
Djurdeckarna Kattsveket 2014 Vulkan
Djurdeckarna Katthemsäventyret 2017 Idus förlag
Djurdeckarna Gräsandsäventyret 2018 Idusförlag

Antologier:
Fuck Mobbning 2017 Idus förlag
#jagärhär, 97 röster om mod 2018 Piratförlaget

Kommande titel:
Djurdeckarna Hundäventyret 2020 Idus förlag

Mari Bister är författaren bakom barnboksserien Djurdeckarna, en spännande deckarserie om djur som på olika sätt skadas eller lämnas samt natur och miljö. Djurdeckarna har fått fina recensioner och en del av dessa hittas på Idus förlags hemsida under respektive bok.

I Katthemsäventyret utsätts byns katthem för hot och skadegörelse. Medan bröderna Jakob och Joakim försöker hitta den skyldige och rädda katterna får man träffa de katter som bor på katthemmet i väntan på en ny chans i livet.
Gräsandsäventyret tar upp skräp i naturen och konsekvenserna av det. Jakob och Joakim hittar en and som fastnat i en fiskelina i sjön. Medan de ger sig ut på jakt efter den skyldige skadas fler djur av slängt skräp. Hur ska de göra för att inte det inte ska hända igen?

Gräsandsäventyret är godkänd av Grön Flagg inom Håll Sverige Rent och samtliga Djurdeckarna av Djurskyddets värdegrundsavdelning Rede. Gräsandsäventyret uppmärksammas under 2019 av bl.a. 4H, scouterna, Naturskoleföreningen, Världsnaturfondens Panda Planet och I ur och skur inom Friluftsfrämjandet.

Till samtliga Djurdeckarna utgivna på Idus förlag görs kostnadsfritt nedladdningsbart arbetsmaterial med bl.a. diskussionsfrågor för dem som vill prata vidare om ämnet efter läsning. Dessa fungerar i såväl skola/förskola som i föreningar eller hemmen. Arbetsmaterialet hittas på Idus förlags hemsida.

I juni 2018 tilldelades Mari Bister kommunens kulturpris för Djurdeckarna med motiveringen ”Mari Bister tilldelas årets kulturpris för sina spännande barnböcker som lär barn läsglädje och djurkärlek”.
I februari 2019 tilldelades hon Naturskyddsföreningens och kommunens miljö- och naturskyddspris med motiveringen ”Barnen är vår framtid och det är viktigt att de får kunskap om att vi måste vara aktsamma om vår natur. Mari Bister kan med sina barnböcker påverka barnen och väcka intresse för vår natur”.

Det finns möjlighet för skolor, förskolor, föreningar, bibliotek m.m. att boka Mari Bister på https://ff.forfattarcentrum.se/forfattare/4184/mari_bister

Utöver Djurdeckarna är Mari Bister också med i antologierna Fuck Mobbning (Idus förlag) och #jagärhär, 97 röster om mod (Piratförlaget). Fuck mobbning har texter i brevform från mobbningsoffer till sina mobbare och från mobbare till sina mobbningsoffer, och med förord av Morgan Alling.
#jagärhär, 97 röster om mod tar upp mod och civilkurage m.m. och har texter av bl.a. Björn Ulvaeus, Jan Guillou och Alexandra Pascalidou. Maris text är indirekt en fortsättning på Fuck Mobbning; hur man kan resa sig, utvecklas och gå vidare efter mobbning samt vikten av att finnas där för någon som behöver det.

Mer om Mari hittas på:
www.idusforlag.se/mari_bister
Facebook: https://www.facebook.com/profile.php?id=100008429431156
Instagram: djurdeckarnaDu kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Mari Bister

Mari Bister är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 5 böcker från Mari Bister i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Mari Bister - Visa allaVisa alla böcker av
Mari Bister

Ljudböcker av Mari Bister

Visa alla ljudböcker av Mari BisterE-böcker av Mari Bister

Visa alla e-böcker av Mari Bister

Hitta fler författare som heter Mari eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat