Mari Jungstedt

Författaren Mari Jungstedt
Fakta, böcker och kuriosa.

Mari Jungstedt författare bild
Profilbild saknas för Mari Jungstedt.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Mari Jungstedt BokdataMari Jungstedt Biografi
Toppsäljare - Mari Jungstedt - Visa alla

Det förlovade landet av Mari Jungstedt

Det förlovade landet

En mörkare himmel av Mari Jungstedt

En mörkare himmel

Ett mörker mitt ibland oss av Mari Jungstedt

Ett mörker mitt ibland oss

Det andra ansiktet av Mari Jungstedt

Det andra ansiktet

Den man älskar av Mari Jungstedt

Den man älskar

Du går inte ensam av Mari Jungstedt

Du går inte ensamMari Jungstedt biografi & produktioner

Mari Jungstedt är född och uppvuxen i Stockholm och delar sitt boende mellan Stockholm och Gotland. Till att börja med arbetade hon som journalist bland annat på Ekot och Rapport och har även varit programledare i SVT:s ”Förkväll”. 2003 debuterade hon som författare och började skriva kriminalromaner. I dag är hon en av Sveriges främsta författare och har sålt runt fem miljoner böcker i Sverige.

Debutromanen ”Den du inte ser” handlade om kriminalkommissarie Anders Knutas och utspelar sig i gotlandsmiljö. Efter det har ett tjugotal böcker om Knutas, hans kollegor och hans vän journalisten Johan Berg getts ut och kallas nu i folkmun ”Gotlandsserien”. Ett tjugotal av hennes böcker har också blivit översatta till andra språk. Flera av Mari Jungstedts böcker i gotlandsmiljö har blivit långfilm på svenska och kan även ses som TV-serie på tyska. Att Gotland blev miljön för hennes kriminalromaner beror nog på att hon är bosatt där om somrarna sedan lång tid tillbaka.

Den andra serien Mari Jungstedt är känd för är ”Gran Canariaserien”, även om böckerna inte är lika många som i ”Gotlandsserien”. Ruben Eliassen från Norge och tidigare sambo med Jungstedt, är medförfattare till de böckerna som utspelar sig i en miljö som den som besökt Gran Canaria kan känna igen sig i mycket väl. Jungstedt är en mycket produktiv författare som vi lär se mer av. Hon rör sig i nuet och skapar berättelser av det hon möter. De senaste böckerna ”Ond bråd död” och ”Ett mörker mitt bland oss” har, som tidigare böcker, blivit väl mottagna av läsarna.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Mari Jungstedt

Mari Jungstedt är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, svenska berättare samt thrillers och spänning. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Mari Jungstedt använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Mari Jungstedt hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 162 böcker från Mari Jungstedt i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Mari Jungstedt - Visa allaVisa alla böcker av
Mari Jungstedt

Ljudböcker av Mari Jungstedt

Visa alla ljudböcker av Mari JungstedtE-böcker av Mari Jungstedt

Visa alla e-böcker av Mari Jungstedt

Hitta fler författare som heter Mari eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat