Marléne Gottfridsson

Författaren Marléne Gottfridsson
Fakta, böcker och kuriosa.

Marléne Gottfridsson författare bild
Bild/porträtt: Marléne Gottfridsson
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & Pocket Aktuella Ljudböcker Aktuella E-Böcker
Marléne Gottfridsson Bokdata Marléne Gottfridsson Biografi
Toppsäljare - Marléne Gottfridsson - Visa alla

Ett brev från lilla mig : till alla föräldrar därute - från alla barn av Marléne Gottfridsson


Marléne Gottfridsson biografi & produktioner

Marléne Gottfridsson

Född och uppvuxen

Föddes året 1988 i Kalmar för att sedan åka över bron och växa upp på Öland.

Bor

Med blivande man, tre döttrar, hund & katt i skogen.

Egenskaper

Envis, driven, alldeles för noggrann, högra krav på sig själv, kreativ, kärleksfull, förstående, omtänksam och alldeles för uppmärksam.

Intressen

Att få vara med mina barn, min blivande man och vår säregna, kärleksfulla hund. Vara i och nära naturen, långt bort från teknikens värld. Att få umgås med alla hemvändare i form av före detta familjehemsplacerade eller andra bonusbarn jag fått genom livet. Att få bevara dessa relationer är otroligt viktigt för mig.

En kortfattad resumé

En kvinna som delat hem och uppväxt med ca 50 olika personer som biologiskt barn i familjehem. Stark vilja att göra obegripligt begripligt och en stark tro på att om man förstår varför, om man får en mening och en helhet så kan man stå ut även när det är väldigt jobbigt.

Marléne har ett starkt driv att förstå och lära känna människor på ett djupare plan bortom orden för att få en bild av människors val och ageranden. Hon har hela sitt liv sökt information även bortom faktaböcker då hon ej tror att något är så enkelt. Hon ifrågasätter opartiskhet och undrar om det existerar något sådant. Kan en levande människa vara helt opartisk? Därför har hon försökt skapa sin egen bild, fritt från ramar och stämplar från andra. Detta genom att vara nära de människor som sticker ut, samtala, utbyta tankar, umgås och sänka garden mot de som få verkar förstå.

Hon fascineras av människan och över hur många aspekter som faktiskt påverkar och förändrar en människas liv.

Hon skriver utifrån sitt eget liv men också utifrån de människor hon träffat. Hon har både privat och i arbetet träffat på otaliga människor och tycker alla människors livshistoria samt livsöden är precis lika unika, intressanta och värdefulla, Marléne är en människa som lyssnar och ser.

Om hon brinner för något och ser att det är äkta kommer hon göra allt hon kan för att hjälpa. Hon vill stärka rösten hos utsatta eller ”fel uppfattade människor”. Något som ligger nära hjärtat är barn, både de som är barn idag och barnet i en vuxen. Att varje barn ska få kärlek, sina rättigheter och behov tillgodosedda eller såren efter sin barndom omhändertagna; det är en kamp hon aldrig kommer ge upp. Idag arbetar hon som verksamhetschef men vill göra mer och hitta sätt att hjälpa fler. Hon bestämde sig 2018 för att författa och ge ut texter genom böcker, poesi och musik. Syftet är att andra ska kunna känna igen sig, bearbeta, känna samhörighet, läka eller kanske inspireras att förstå något de tidigare inte förstått, för att på så sätt kunna ge någon som aldrig något fått.

Marléne är en sökande själ och har arbetat med allt möjligt

Bland annat som behandlingsassistent på utredningshem för barn och familj, familjehemskonsulent, familjehem, flyttgumma, städtant, ja, listan är lång men de sista åren har hon arbetat inom socialvård som verksamhetschef.

Konsulentstödd Familjehemsvård

Verksamhetschef

Marléne har sedan 2017 arbetat som chef inom konsulentstödd familjehemsvård och blev år 2018 godkänd av IVO att arbeta som verksamhetschef på företaget.

Innan dess har hon arbetat som familjehemskonsulent inom samma företag i flera omgångar sedan 2011.

Marléne har själv varit familjehem och tagit emot klienter med hedersvåld, NP-diagnoser, missbruk samt barn.

Idag är Marléne sjukskriven från sitt arbete som verksamhetschef. Under sin sjukskrivning har hon författandet och skapandet av konst som en del i behandlingen .

”Att skapa ger mig sinnesro, att få ur mig och sätta ord på samt måla är något som hjälper mig mycket just nu. Planering för framtiden håller hoppet vid liv. Mitt mål är att få balans i både kropp och själ för att kunna återgå till arbete igen, jag har mycket kvar att ge. Min stresstolerans är låg just nu så jag gör så mycket jag orkar, så har jag goda vänner som hjälper mig med resten när jag behöver stänga av. Jag har en blivande man som förstår mina begränsningar och gör allt i vardagen för att hjälpa mig. Vänner som förstår att jag inte kan träffas just nu, allt det tillsammans är mycket värdefullt i den här situationen! Utan de hade jag nog aldrig kommit framåt!”

Marléne

På gång:
Skönlitterär romanserie 2019-framåt

Marléne arbetar med att färdigställa bok nummer ett, som är del nummer två i en serie om tre romaner.

Romanserien behandlar olika delar och alla tre böckerna i serien har olika huvudkaraktärer varav de kommer kunna släppas i numerär oordning.

Första boken i serien är mörk, den behandlar våld i nära relation. Varför man inte går vid första slaget, vart greppen sitter och hur en stark kvinna bryts ner bit för bit till att slutligen bli vad hon är intalad att vara; ingenting.

En stark roman som berör svåra men så viktiga delar i ett samhälle av #metoo. När vännerna och familjen längre inte kommer åt eller förstår, när ingen vågar säga något, barnen som lever i det och myndigheterna som sviker när modet att anmäla tillslut slagit rot. Kanske också det viktigaste av allt, när alla tror att det är över, åren efter separationen och alla sår som inte verkar läka hur man en gör. Smärtan ingen läkare rår på, PTSD, alla vakna nätter, den låga stresstoleransen och den fruktansvärda rädslan och skammen.

Andra boken i serien är en feelgood/chicklit. Den handlar om en kvinnlig själ som valt att klä av sig ramarna (med lite hjälp från Jed), lära sig parera rädslorna, släppa hämningarna och de förutfattade meningarna för att för en gångs skull våga leva; sitt eget liv. Huvudkaraktären är en kvinna som har valt att sälja allt hon äger för att följa sitt hjärta och själ. Hon har inte bestämt vart hennes slutdestination är, hon har inte bestämt någonting i förväg och är öppen för att vägen kan ändras många gånger under resan.

Just i boken befinner hon sig i en liten spansk by. I lägenheten under sig har hon en vis gammal spanjorska och framför sig har hon ett liv; i frihet. En dag kommer hennes närmsta vän Jed plötsligt tillbaka och hon kastas mellan friheten han lärt henne att älska och vad en förbjuden sexuell relation med någon som känner varenda millimeter av ens kropp kan göra med just den där känslan; friheten.

I denna bok kan du som läsare klä av dig ramarna, släppa hämningarna och de förutfattade meningarna för att för en stund låta dig leva dig in i hennes liv. Vissa stunder kommer du vilja vara där på riktigt, vissa stunder är du glad att det bara är en bok i din hand.

Bok nummer tre i serien är än så länge hemlig.

Vänlig hälsning,
MarléneDu kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Marléne Gottfridsson

Marléne Gottfridsson är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna hälsa samt skönhet. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Marléne Gottfridsson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Marléne Gottfridsson - Visa alla

Ett brev från lilla mig : till alla föräldrar därute - från alla barn av Marléne Gottfridsson

Ett brev från lilla mig : till alla föräldrar därute - från alla barn

Marléne Gottfridsson
BoD
BokInbunden

Visa alla böcker av
Marléne GottfridssonHitta fler författare som heter Marléne eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat