Matilda Westerman

Författaren Matilda Westerman
Fakta, böcker och kuriosa.

Matilda Westerman författare bild
Profilbild saknas för Matilda Westerman.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Matilda Westerman BokdataMatilda Westerman Biografi
Toppsäljare - Matilda Westerman - Visa alla

Mental träning i skolan av Matilda Westerman

Mental träning i skolan

Så funkar Sverige av Matilda Westerman

Så funkar SverigeMatilda Westerman biografi & produktioner

Matilda Westerman är ursprungligen från Varberg och bor i dag i Stockholm med sin familj. Tidigare har hon arbetat på Utbildningsdepartementet, haft olika uppdrag på Lärarförbundet, haft podcast och suttit i BRIS förbundsstyrelse. För närvarande har hon uppdrag som moderator, föreläsare, och arbetar på olika sätt med kommunikation. Westerman har alltid varit intresserad av förändringsarbete och har under hela sitt yrkesliv varit aktiv med just sådana frågor. Nu har hon debuterat som författare.

Westermans debutbok är en faktabok skriven främst för unga läsare i lågstadieåldern och heter ”Så funkar Sverige”. Den handlar bland annat om samhälle, demokrati och miljö, varför det är viktigt att ha kunskap om samhällsfrågor och vad som händer när det inte funkar. I boken berättas också hur vårt samhälle har utvecklats över tid. Boken förklarar många saker som kan vara svåra att förstå på ett enkelt och begripligt sätt. Johanna Kristiansson har gjort de talande och finurliga illustrationerna till boken. Westerman vill förmedla till läsarna att det är meningsfullt att engagera sig i och arbeta för förändringar i samhället.

Redan när Matilda Westerman var sju år var hon med i sitt första elevråd, blev så småningom elevrådsordförande och har alltså sedan unga år varit intresserad av samhällsfrågor. Hon har en pol mag-examen, som tas inom samhällsvetenskapliga ämnen och har under många år varit politiskt aktiv för miljöpartiet. Hon säger själv att hon alltid brunnit för att förändra världen, och visste till att börja med inte riktigt hur. Nu uppger hon att hennes bok ”Så funkar Sverige” fungerar som en bred spridare av kunskap om samhället i alla åldrar och är ett steg i rätt riktning mot förändring.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Matilda Westerman

Matilda Westerman är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna facklitteratur barn och ungdom samt pedagogik. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Matilda Westerman hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 2 böcker från Matilda Westerman i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Matilda Westerman - Visa allaVisa alla böcker av
Matilda Westerman

E-böcker av Matilda Westerman

Visa alla e-böcker av Matilda Westerman

Hitta fler författare som heter Matilda eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat