Mikael Niemi

Författaren Mikael Niemi
Fakta, böcker och kuriosa.

Mikael Niemi författare bild
Profilbild saknas för Mikael Niemi.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Mikael Niemi BokdataMikael Niemi Biografi
Toppsäljare - Mikael Niemi - Visa alla

Fallvatten av Mikael Niemi

Fallvatten

Blodsugarna av Mikael Niemi

Blodsugarna

Kyrkdjävulen av Mikael Niemi

Kyrkdjävulen

Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi

Populärmusik från Vittula

Populärmusik från Vittula av Mikael Niemi

Populärmusik från Vittula

Svålhålet av Mikael Niemi

SvålhåletMikael Niemi biografi & produktioner

Den prisbelönte författaren Mikael Niemi föddes i Pajala 1959. Han är en mångfasetterad ordkonstnär som blivit känd för sina romaner som ofta tar sin handling i Norrbotten. Han debuterade 1988 med en diktsamlingen ”Näsblod under högmässan” och efter det gav han ut ett par rapportböcker samt ytterligare diktsamlingar. Debutromanen släpptes 1994 och var en ungdomsbok med titeln ”Kyrkdjävulen” och några år senare släpptes uppföljaren ”Blodsugarna”.

Niemis genombrott kom år 2000 med boken ”Populärmusik från Vittula”. Boken blev en oerhörd succé och har översatts till flera språk. Han belönades även med det ärofyllda Augustpriset som delas ut av Svenska Förläggareföreningen. Boken handlar om hur rocken kom till det svenska folkhemmen och är en mycket humoristisk skildring. Den kom även att filmatiserats några år senare. Även om det är romanerna som gjort Niemi känd så har han även skrivit drama, lyrik, science fiction och en kriminalberättelse. 2012 släppte han boken ”Fallvatten” som fick mycket beröm och den handlar om hur Suorvadammen brister och orsaker en översvämningskatastrof.

Niemis senaste bok heter ”Koka björn” och den är nominerad till årets bok 2018, i skrivande stund är inte vinnaren avslöjad. ”Koka björn” utspelar sig likt många andra av hans böcker i Tornedalen men här tar han med läsaren på ett äventyr som utspelar sig i mitten på 1800-talet. En vallpiga har försvunnit och byborna tror att en slagbjörn härjar. Ortens prost anar däremot att det är något betydligt värre än en björn och tar hjälp av en samepojke för att undersöka saken närmare. Niemi har återigen skapat en berättelse som fängslar och trollbinder läsaren blad efter blad.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Mikael Niemi

Mikael Niemi är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna skönlitteratur barn och ungdom, svenska berättare samt utländska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Mikael Niemi använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Mikael Niemi hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 39 böcker från Mikael Niemi i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Mikael Niemi - Visa alla

Fallvatten av Mikael Niemi

Fallvatten

Mikael Niemi
Pocketförlaget
BokPocketVisa alla böcker av
Mikael Niemi

Ljudböcker av Mikael Niemi

Visa alla ljudböcker av Mikael NiemiE-böcker av Mikael Niemi

Visa alla e-böcker av Mikael Niemi

Hitta fler författare som heter Mikael eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat