Peter May

Författaren Peter May
Fakta, böcker och kuriosa.

Peter May författare bild
Profilbild saknas för Peter May.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Peter May BokdataPeter May Biografi
Toppsäljare - Peter May - Visa alla

Lockdown av Peter May

Lockdown

Svarthuset av Peter May

Svarthuset

Lockdown av Peter May

Lockdown

Ett kallt fall av Peter May

Ett kallt fall

Ett kallt fall av Peter May

Ett kallt fall

En kamp mot klockan av Peter May

En kamp mot klockanPeter May biografi & produktioner

Peter May är en flerfaldigt prisbelönt skotsk kriminalförfattare och manusförfattare till tv-serier. Hans böcker har sålt i mer än två miljoner exemplar i Storbritannien och har även sålts i miljonupplagor i övriga världen. Bland Peter Mays mest kända verk finns Lewis-trilogin, som utspelar sig på olika platser i Skottland, däribland ön Lewis i Yttre Hebriderna och i de skotska högländerna.

Peter May föddes i Glasgow 1951, och visste tidigt att det var författare han skulle bli. För att kunna försörja sig i väntan på sin första publicering arbetade han som journalist. När han var 26 år kom hans första roman ut och ett år senare, 1978, lämnade May journalistiken för att ägna sig åt skrivande på heltid. Hans första tv-manus baserades på hans debutbok och blev en kriminalserie i 13-delar med titeln The Standard. Efter nästan tjugo år, 1996, lämnade Peter May televisionen för att ägna sig helt åt att skriva romaner.

Den första boken i Lewis-trilogin, The Blackhouse (Svarthuset) refuserades av stora brittiska förlag. May publicerade då istället boken i Frankrike, där han är bosatt, och boken hyllades som ett mästerverk och nominerades till flera litterära priser. Först två år efter att boken hade publicerats i Frankrike, 2011, kom boken ut på ett brittiskt förlag. Den sista boken i trilogin, The Chessman (Lewispjäserna) har sålt i över en miljon exemplar bara i Storbritannien. Mays senaste bok Coffin Road utspelar sig även den i Yttre Hebriderna, närmare bestämt på Isle of Harris. Romanen har ett ekologiskt perspektiv kopplat till stora läkemedelsföretag.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Peter May

Peter May är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare samt thrillers och spänning. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Peter May använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Peter May hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 56 böcker från Peter May i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Peter May - Visa alla

Lockdown av Peter May

Lockdown

Peter May
Modernista
BokInbunden

Lockdown av Peter May

Lockdown

Peter May
Modernista
BokInbundenVisa alla böcker av
Peter May

Ljudböcker av Peter May

Visa alla ljudböcker av Peter MayE-böcker av Peter May

Visa alla e-böcker av Peter May

Hitta fler författare som heter Peter eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat