Peter Robinson

Författaren Peter Robinson
Fakta, böcker och kuriosa.

Peter Robinson författare bild
Profilbild saknas för Peter Robinson.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Peter Robinson BokdataPeter Robinson Biografi
Toppsäljare - Peter Robinson - Visa alla

En märklig affär av Peter Robinson

En märklig affär

Efter alla år av saknad av Peter Robinson

Efter alla år av saknad

En lek med eld av Peter Robinson

En lek med eld

I ondskans spår av Peter Robinson

I ondskans spår

I ondskans spår av Peter Robinson

I ondskans spår

Efter alla år av saknad av Peter Robinson

Efter alla år av saknadPeter Robinson biografi & produktioner

Peter Robinson är en brittisk-kanadensisk deckarförfattare som slog igenom med boken ”En ovanligt torr sommar”. Hans böcker utspelar sig i den fiktiva staden Eastvale i Yorkshire, med kriminalkommissarie Alan Banks i huvudrollen. Peter Robinson växte själv upp i Yorkshire, men flyttade till Kanada i början av 80-talet. I början av sin författargärning verkade han som poet och han har även skrivit flera fristående psykologiska romaner.

Peter Robinson har gjort sig känd för sina välskrivna detektivromaner med levande miljöskildringar, intressanta karaktärer och spännande intriger. Hans populäraste böcker handlar om kriminalkommissarie Alan Banks som på klassiskt deckarmanér använder sig av oortodoxa metoder, njuter av musik och whisky samt har ett komplicerat kärleksliv. Bland annat har han ett förhållande med sin kollega Annie Cabbot. Alan Banks är frånskild och har två barn. Den första av böckerna i serien publicerades 1987 och heter ”Ur askan i elden” i svensk översättning. Hans böcker har även blivit tv-serie med Stephen Tompkinson i rollen som Alan Banks.

Den engelska deckartraditionen är lång och innehållsrik, och Peter Robinson har mejslat ut en alldeles egen plats åt sig där, med sina spännande, intelligenta och psykologiskt insiktsfulla kriminalromaner. Peter Robinson säger själv att han har inspirerats av Ruth Rendell och Georges Simenon, men att han även har en svensk inspirationskälla i böckerna om Martin Beck av Maj Sjöwall och Per Wahlöö. I den senaste boken i serien, ”Oförsiktig kärlek”, från 2018, hittas en kvinnlig student och en sextioårig man döda under mystiska omständigheter samtidigt som en gammal fiende till Alan Banks dyker upp ur det förflutna. Mystiken tätnar …Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Peter Robinson

Peter Robinson är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, thrillers och spänning samt trädgård. Böckerna finns oftast tillgängliga på språken Engelska och Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Peter Robinson använder är: Bok, E-Bok, Ljudbok.

Böcker och andra digitala format från Peter Robinson hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 153 böcker från Peter Robinson i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Peter Robinson - Visa alla

Bad boy av Peter Robinson

Bad boy

Peter Robinson
Minotaur
BokInbundenVisa alla böcker av
Peter Robinson

Ljudböcker av Peter Robinson

Visa alla ljudböcker av Peter RobinsonE-böcker av Peter Robinson

Visa alla e-böcker av Peter Robinson

Hitta fler författare som heter Peter eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat