Sonja Svensson Höstfält

Författaren Sonja Svensson Höstfält
Fakta, böcker och kuriosa.

Sonja Svensson Höstfält författare bild
Profilbild saknas för Sonja Svensson Höstfält.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Sonja Svensson Höstfält BokdataSonja Svensson Höstfält Biografi
Toppsäljare - Sonja Svensson Höstfält - Visa alla

Ohälsa hos personer med utvecklingsstörning av Sonja Svensson Höstfält

Ohälsa hos personer med utvecklingsstörning

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1 av Sonja Svensson Höstfält

Funktionsförmåga och funktionsnedsättning 1

Specialpedagogik 1 av Sonja Svensson Höstfält

Specialpedagogik 1

Specialpedagogik 2 av Sonja Svensson Höstfält

Specialpedagogik 2

Specialpedagogik 1 av Sonja Svensson Höstfält

Specialpedagogik 1Sonja Svensson Höstfält biografi & produktioner

Sonja Svensson Höstfält är en svensk författarinna som föddes 1943 i Nyköping. Hon studerade helklassisk linje i Nyköping tills hon tog examen 1962, därefter åkte hon till USA för att studera vidare i ett år. 1970 avlade hon examen som ämneslärare vid Uppsala Universitet och började arbeta som lärare och assistent i barnlitteratur. Det ledde i sin tur till att hon 1983 blev chef för Svenska Barnboksinstitutet i Stockholm.

Svensson Höstfält har skrivit en stor mängd böcker inom olika branscher. Bland dem finns till exempel översättningar av King Lear, Barnbokens väg och Specialpedagogik. Barnbokens väg handlar om de grundläggande fakta om historien kring barnböcker samt produktionen och marknaden för barnböcker idag och den gavs ut via Svenska Barnboksinstitutet under tiden som Svensson Höstfält var chef där. I boken Specialpedagogik går författaren igenom de olika funktionsnedsättningarna och hur människor blir påverkade av dem. En uppföljare till Specialpedagogik kom 2013 och fördjupar kunskaperna inom området specialpedagogik men med en inriktning på barn.

Med sin bakgrund blev hon invald som ambassadör under Pippi-festivalen i Slovenien 1999, hon var en av de svenska representanterna tillsammans med Astrid Lindgren och Anita Gradin. Utöver detta har hon under 2009 blivit utnämnd till ”Fellow” inom International Research Society of Childrens Literature vilket innebär att hon har gjort stora bidrag till forskning och akademiska studier inom barnbokslitteratur. Sonjas böcker som utgivits de senaste åren riktar sig främst mot skolan värld och studier inom gymnasiet på barn-och fritidsprogrammet eller vård-och omsorgsprogrammet. Böckerna Specialpedagogik 1 och 2 inriktar sig på de verksamma yrken som arbetar med olika funktionsnedsättningar hos människor.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Sonja Svensson Höstfält

Sonja Svensson Höstfält är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna medicin, pedagogik, politik och debatt samt samhälle. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Sonja Svensson Höstfält använder är: Bok, Onlineprodukt.

Böcker och andra digitala format från Sonja Svensson Höstfält hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 10 böcker från Sonja Svensson Höstfält i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Sonja Svensson Höstfält - Visa allaVisa alla böcker av
Sonja Svensson Höstfält


Hitta fler författare som heter Sonja eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat