Sunna Henrysdotter

Författaren Sunna Henrysdotter
Fakta, böcker och kuriosa.

Sunna Henrysdotter författare bild
Profilbild saknas för Sunna Henrysdotter.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Sunna Henrysdotter BokdataSunna Henrysdotter Biografi
Toppsäljare - Sunna Henrysdotter - Visa alla

Kaffe med kaka blev det med av Sunna Henrysdotter
Skynda, springnota! av Sunna Henrysdotter
Jag tog visst dessert också av Sunna Henrysdotter
Varför åt jag det här? : en diktsamling av Sunna Henrysdotter


Sunna Henrysdotter biografi & produktioner

Författarinformation

Biografri
Sunna Henrysdotter (1969) är född och uppvuxen söder om Sundsvall. Hon är uppväxt med djur och natur, kompisar och läsning. Hon har alltid älskat att läsa och är en allätare. Deckare, faktaböcker, biografier… Efter studenten läste hon in en filosofie magisterexamen i Systemvetenskap/Informatik. Hon blev därefter tillfrågad om hon kunde tänka sig att stanna kvar och doktorera samt undervisa vid Mittuniversitetet, vilket hon gärna gjorde. Under tiden hon började hålla föreläsningar och gå doktorandkurser läste hon även in en filosofie kandidatexamen i Pedagogik. Hon insåg så småningom att det egentligen var pedagogik ( särskilt vuxenpedagogik) som hon brann mest för.

Kuriosa

1996 gifte hon sig med sin make som hon träffade när han flyttade till Sundsvall för att studera. Året därefter fick den en son, som numer studerar vid ett av de större universiteten i Sverige. Några år efter att sonen fötts blev Sunna sjuk och fick ett flertal kroniska diagnoser vilket gjorde att doktorerandet fick läggas på hyllan. Förra året förlorade hon sin mor och griftetalet till begravningen blev startskottet till hennes fyra diktsamlingar.

Hon bor med sin man på en avstyckad del av hennes föräldrars stora trädgård med träd och växter från hela världen, vid Ljungans strand. Hennes pappa fyllde 90 år i år och han är en av hennes bästa vänner. De brukar träffas på vardagarna och sitta och filosofera över allt och inget.

Sunna tycker om att umgås med vänner, yoga, träna, läsa och skriva, rida och gå i parken de bor i. Hon och hennes man och deras son försöker lära sig så mycket som möjligt om träden och arboretumet som hennes föräldrar skapat. Sunna och hennes make har förmodligen lärt sig namnen på träd på både svenska och latin samt namnen på perenna växter i större utsträckning än andra de flesta. Att bli sjuk eller råka ut för andra mindre roliga saker har gjort att Sunna verkligen fått tillämpa de två främsta läxor hon anser att hon lärt sig av sin pappa:

Se möjligheterna innan/inte problemen
Var tacksam för allt fantastiskt istället för att stirra sig blind på vad man inte har eller kan…

Detta har även gjort att hon och en vän tillsammans skriver en liten handbok om hur det är att bli svårt sjuk och som förhoppningsvis kan vara till hjälp för andra.

Bokdata

Att dikta och rimma var tidigare inte något Sunna brukade ägna sig åt. Hon är en renodlad akademiker i grund och botten, men har nu gett ut fyra diktsamlingar. De berör olika ämnen såsom känslor (positiva såväl som negativa), mycket om den fantastiska natur vi har förmånen att få bo i, smärta, besvikelse, glädje, gammal tro med mera… Förhoppningen är att det skall finnas något för alla där. De har också till viss del blivit en slags biografi över hennes nästan 50 år. Det är Sunnas make som gjort illustrationerna till diktsamlingarna. Anledningen till de något udda titlarna kommer från en slumpgenerator på facebook. Ett bra tag innan hon började skriva poesi kom det upp en fråga på facebook, “om du skulle skriva en bok vad skulle den heta?” Svaret blev Varför åt jag det här? Vilket Sunna tyckte skulle passa klockrent om hon någon gång skrev en bok eftersom hennes magproblem gör att hon i perioder inte kan äta något alls… Och när den första diktsamlingen blev till var titeln given.

Sunna har gett ut sammanlagt fyra diktsamlingar.

Varför åt jag det här? – Den gröna
Det blev visst dessert också – Den orange/röda
Kaffe med kaka blev det med – Den blå
Skynda, springnota! – Den gula

Nu säger hon sig vara färdig med diktandet, och har istället skrivit en deckare. Sunnas favoritlitteratur på sommaren, och har så varit sedan tonåren, är Marias Langs böcker. Därför har hon nu skrivit en deckare á la Maria Lang, fast i Sunnas hemmiljö. Den nagelfars nu innan den kommer att ges ut. Titeln är:

Gamla oförätter – smakar illa

Deckare nr 2 håller på att skrivas i detta nu och har arbetstiteln ” Man ska aldrig säga aldrig…”

Under det kommande året har Sunna tänkt göra färdigt tre andra bokprojekt hon startat upp:

En handbok i vuxenpedagogik – hon har skapat en egen pedagogisk modell
Sin pappas biografi – det han gjort både för den kommun de lever i samt för resten av Sverige när det gäller hans specialområde anser Sunna måste bevaras
Ett ännu så länge hemligt projekt…

Sunna kan även anlitas som Utbildningskonsult. Baserat på fil. Kand i Pedagogik och mångårig erfarenhet. Har utvecklat en egen pedagogisk modell.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Sunna Henrysdotter

Sunna Henrysdotter är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 4 böcker från Sunna Henrysdotter i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Sunna Henrysdotter - Visa alla

Kaffe med kaka blev det med av Sunna Henrysdotter

Kaffe med kaka blev det med

Sunna Henrysdotter
Vulkan
BokHäftad

Skynda, springnota! av Sunna Henrysdotter

Skynda, springnota!

SUNNA HENRYSDOTTER
Vulkan
BokHäftad

Jag tog visst dessert också av Sunna Henrysdotter

Jag tog visst dessert också

Sunna Henrysdotter
Vulkan
BokHäftad

Varför åt jag det här? : en diktsamling av Sunna Henrysdotter

Varför åt jag det här? : en diktsamling

Sunna Henrysdotter
Vulkan
BokHäftad

Visa alla böcker av
Sunna HenrysdotterHitta fler författare som heter Sunna eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

A
B
C
D
E
F
G
H
I
J
K
L
M
N
O
P
Q
R
S
T
U
V
W
X
Y
Z
Å
Ä
Ö

Nyligen publicerat