Sven Kjellgren

Författaren Sven Kjellgren
Fakta, böcker och kuriosa.

Sven Kjellgren författare bild
Bild/porträtt: Sven Kjellgren
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Sven Kjellgren BokdataSven Kjellgren Biografi
Toppsäljare - Sven Kjellgren - Visa alla

Gamla gårdar och släkter i 1800-talets Westervik av Sven Kjellgren

Gamla gårdar och släkter i 1800-talets Westervik

Svartängeln av Sven Kjellgren

Svartängeln

Skeppsbyggmästaren Carl Rudolf Fridell : hans liv och fartyg 1826-1885 av Sven Kjellgren

Skeppsbyggmästaren Carl Rudolf Fridell : hans liv och fartyg 1826-1885

Folksagor från Östergötland av Sven Kjellgren

Folksagor från Östergötland

12 noveller av Sven Kjellgren

12 noveller

Ragnar Nilsson och Rederi AB Ragne : ett stycke svensk sjöfartshistoria 1921-1981 av Sven Kjellgren

Ragnar Nilsson och Rederi AB Ragne : ett stycke svensk sjöfartshistoria 1921-1981Sven Kjellgren biografi & produktioner

Jag heter Sven Kjellgren och är författare, historiker och bokformgivare. Mycket av det jag skriver handlar om Tjust, den natursköna landsänden i nordöstra delen av Småland och sydöstra Östergötland.

Jag är född i Stockholm men hamnade i Tjust som ung när familjen flyttade hit. Efter skolgång i Stockholm och Västervik studerade jag i Uppsala och tog examen i samhällsvetenskapliga och humanistiska ämnen.

Min yrkesverksamma bana inleddes som journalist på Oskarshamns-Tidningen varefter jag hamnade på Barometern, DN, Ekoredaktionen på SR, Svenskt näringsliv och på Dagens Industri.

Under några år var jag informationschef inom svensk storkoncern och sedan copy-writer och marknadsförare på annonsbyråer.
Det där med att skriva egna böcker lockade så jag övergick till frilansuppdrag för att kunna författa. Jag skriver skönlitterärt, faktaböcker och kulturartiklar. På min hemsida www.svenkjellgren.com hittar du material om och ur min produktion.

Flera av omslagen till mina böcker har utförts av skickliga illustratörer. Särskilt mycket tycker jag om Robert Vallmarks omslag till min historiska roman ”Silken”. Stämnings-mättad, näst intill rå som en berättelse om vad som ska hända i boken. Den bilden kan jag titta på gång efter annan utan att se mig mätt.

Också Silvy Strands omslagsbild till ”Silveränkan” är fin. En bild av en sensuell kvinna som träder fram i profil mot en mörk bakgrund garnerad med en glupsk spindelhona. Bravo!

Smolk i glädjebägaren finns också. Torbjörn Källström grundlurade mig för ett omslag. Han debiterade inledningsvis ett högt förskott och sände mig en dassig bild som han aldrig gjorde färdig. Inte heller betalade han tillbaka pengarna. Han blåste mig och den mannen ska man inte inlåta sig på i affärer med.

Min vän Per-Anders Nilsson gjorde ett fängslande jobb med illustrationerna till ”Folksagor från Östergötland”. Samma gäller Tord Nygren och ”Folksagor från Tjust”. En av Tords bilder inspirerade en ung regissör att sätta upp en teaterpjäs.

Lågstadielärare använder både Tjustboken och Östgötaboken för sagovandringar med sina klasgrupper och besöker stämningsmättade platser där berättelserna sägs ha sitt ursprung.

Silvy Strands illustrationer till ”Folksagor från Sörmland” faller in i denna tradition. Hennes bilder lockar såväl ung som gammal tillbaka till drömmarnas värld i sagoformat.

Sist men inte minst: Reine Rosenbergs omslag till sjöfararromanen ”Svartängeln” som är den första av två i samlingsverket ”I skuggan av det stora nordiska kriget”. Nummer två heter ”Silken” och nyutkommen i början av 2019.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Sven Kjellgren

Sven Kjellgren är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna antologier och sagor, kulturhistoria och allmän humaniora, memoarer och biografier samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Sven Kjellgren använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Sven Kjellgren hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 18 böcker från Sven Kjellgren i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Sven Kjellgren - Visa alla

Svartängeln av Sven Kjellgren

Svartängeln

Sven Kjellgren
Impactum Bokförlag
BokInbunden

12 noveller av Sven Kjellgren

12 noveller

Sven Kjellgren
Impactum Bokförlag KB
BokInbundenVisa alla böcker av
Sven Kjellgren

E-böcker av Sven Kjellgren

Visa alla e-böcker av Sven Kjellgren

Hitta fler författare som heter Sven eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat