Ulf Bergström

Författaren Ulf Bergström
Fakta, böcker och kuriosa.

Ulf Bergström författare bild
Bild/porträtt: Ulf Bergström
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Ulf Bergström BokdataUlf Bergström Biografi
Toppsäljare - Ulf Bergström - Visa alla

Spökstaden Malmberget av Ulf Bergström

Spökstaden Malmberget

Mina två liv av Ulf Bergström

Mina två liv

Benja : skattjakten i Åkerdalen av Ulf Bergström

Benja : skattjakten i Åkerdalen

Hatarna av Ulf Bergström

Hatarna

Benja äventyret på Jamaica av Ulf Bergström

Benja äventyret på JamaicaUlf Bergström biografi & produktioner

Biografi: Ulf Bergstrom (f.1972)

Från EU, politik och opera till författardrömmen
Ulf Bergström föddes i juni 1972, i Vasastan i Stockholm. I hemmet läste fadern flitigt mycket historia varvat med deckare. Och ibland satte han en bok i handen på sin yngste son, liksom de andra syskonen och ofta var det en deckare.

En dag frågade Ulf sin far ”Pappa, varför skriver du inte själv en deckare själv, som har läst så många?”.

Som vuxen och efter att först sedan tio-års åldern ha arbetat med opera i sjutton år på Operan och Folkoperan, och därpå ha arbetat med ord, politik och kommunikation för EU och Regeringskansliet så kom han på att han borde själv använda sina erfarenheter och element från musik, och maktens korridorer som grund för en thriller. Efter att ha plöjt hundratals deckare och thrillers var det naturligt att han själv skulle följa upp frågan han ställt sin far. Från ord till handling. Han lärde sig författarverktygen, att snickra ihop en story med karaktärer, genom bland annat onlinekurser, och Skrivarakademins spännings- och deckarutbildning och kom ut med sin debutroman, thrillern Hatarna, 2018. Omedelbart när den publicerades tände Word Audio Publishing på storyn, skrev kontrakt och spelade in Hatarna som ljudbok. Strax därpå skrevs filmoptionsavtal och just nu skrivs boken om till filmmanus.

Vem är huvudpersonen i Hatarna, Nina Sandstedt?
– Nina Sandstedt är en ung 33-årig kvinna på Säpo. Hon är å ena sidan är beredd att göra allt för att skydda demokratin och samhället, å andra sidan är hon villig att ta till vilka metoder som helst för att lyckas, även om hon själv ibland måste bryta mot lagen i kampen mot de onda. Jag tycker det är intressant att utforska var gränsen för rätt och fel går. När begår ”de goda” mindre brott för att hindra de ondas större brott? Har inte även ”de onda” helt onda en del sympatiska drag ibland? Världen är sällan svart-vit. Därför mejslade jag fram flera sammansatta karaktärer för att fördjupa karaktärerna.

Hyperaktuell
Samtidigt vävde jag in delar av samtiden för att göra storyn till en hyperaktuell tidskapsel. Terrorattacken i Sverige samt hur veteranernas fick ett inflytande på politiken i USA gjorde boken än mer aktuell som en samhällsspegel. Titeln beskrev samhällsandan, när medierna rapporterar om hatare nästan dagligen. Hatarna beskrev också beskrev tidsandan, med bl.a. #MeToo, Kevinfallet, Zlatan, och ”järnrör”, ”syltrygg” och annat ur samhällsdebatten.

Ulf arbetar nu vidare på två fristående fortsättningar med Nina Sandstedt, parallellt med några andra skrivprojekt i olika genrer.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Ulf Bergström

Ulf Bergström är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna deckare, memoarer och biografier, skönlitteratur barn och ungdom samt svenska berättare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

De vanligaste utgivningsformatet (mediet) som författaren Ulf Bergström använder är: Bok, E-Bok.

Böcker och andra digitala format från Ulf Bergström hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 6 böcker från Ulf Bergström i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Ulf Bergström - Visa alla

Hatarna av Ulf Bergström

Hatarna

Ulf Bergström
Biondi Productions
BokPocketVisa alla böcker av
Ulf Bergström

Ljudböcker av Ulf Bergström

Visa alla ljudböcker av Ulf BergströmE-böcker av Ulf Bergström

Visa alla e-böcker av Ulf Bergström

Hitta fler författare som heter Ulf eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat