Ulrika Amador

Författaren Ulrika Amador
Fakta, böcker och kuriosa.

Ulrika Amador författare bild
Bild/porträtt: Ulrika Amador
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Ulrika Amador BokdataUlrika Amador Biografi
Toppsäljare - Ulrika Amador - Visa alla

Mellan Silverbibelns rader av Ulrika Amador

Mellan Silverbibelns rader

Femte dagen av Ulrika Amador

Femte dagenUlrika Amador biografi & produktioner

Karin Ulrika Eriksson Amador, född 26 augusti 1968 i Uppsala, är en svensk författare som bland annat skriver alternativhistoriska spänningsromaner och fantasy. Hon debuterade som författare 2017 och har förutom historiska spänningsromaner skrivit en dystopisk ungdomsroman samt deltagit i ett flertal novellantologier.
Ulrika Amador har en bakgrund som sjuksköterska, ekologisk hudterapeut och hypnoscoach. Hon har anpassat sin levnadsstandard så att hon idag kan arbeta halvtid med läkemedelsforskning. Den övriga tiden ägnar hon åt träning, ekologisk hudvård, trädgårdsskötsel, nya byggprojekt, men främst åt att skriva.

Hon är delvis uppvuxen i Alunda i Östhammars kommun, dels i Mariestad i Västergötland, men sedan 2005 bosatt i Stavby i Uppsala län. Hon är gift med Mikael Eriksson och har tillsammans med honom sonen Oscar. Ulrika har sedan ett tidigare äktenskap de två vuxna barnen Karin och Jonathan.

Amador skrev sin första bok när hon var sjukskriven under cancerbehandling. Hon hävdar att det var cancern som blev startskottet till hennes skrivande. Efter sitt tillfrisknande har hon fortsatt på den banan.

Ulrika Amador har gett ut två romaner och tre novellsamlingar. Hon debuterade 2017 med spänningsromanen Femte dagen, som handlar om en kvinna som tappar minnet efter en olycka. När kvinnan sedan vaknar upp till medvetande inser hon att hon vaknar upp till flera liv…i flera olika tidsperioder. Olyckorna visar sig inte vara några olyckor och alla hennes liv är i fara.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Ulrika Amador

Ulrika Amador är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 2 böcker från Ulrika Amador i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Ulrika Amador - Visa allaVisa alla böcker av
Ulrika Amador

Ljudböcker av Ulrika Amador

Visa alla ljudböcker av Ulrika AmadorE-böcker av Ulrika Amador

Visa alla e-böcker av Ulrika Amador

Hitta fler författare som heter Ulrika eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat