Vahid Qazi

Författaren Vahid Qazi
Fakta, böcker och kuriosa.

Vahid Qazi författare bild
Bild/porträtt: Vahid Qazi
Foto: Användaruppladdning
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Vahid Qazi BokdataVahid Qazi Biografi
Toppsäljare - Vahid Qazi - Visa alla

Hyresgäster : berättelsen om människor som försöker bygga sin egen värld av Vahid Qazi

Hyresgäster : berättelsen om människor som försöker bygga sin egen världVahid Qazi biografi & produktioner

”Trots att jag är medlem i azerbajdzjanska och svenska författarförbundet ser jag mig inte som en författare, snarare som en person som emellanåt skriver om tankar och känslor som det är svårt att inte skriva om”, säger han.

Vahid Qazi är en azerbajdzjansk journalist och författare som bor i Sverige i nästan 7 år.

1992 tog han sin journalistexamen på Bakus statliga universitet och i Sverige har han studerat svenska för invandrare (SFI) under 2014.

Sedan 1990 har han arbetat på flera tidningarna, inom azerbajdzjanska presidentadministrationen och på presscentrum för det politiska partiet Musavat.

Från 1995 till 2012 var han ordförande och projektledare för “Inam” Center för Pluralism. Under den perioden deltog han vid ett flertal konferenser i olika länder, särskilt post-kommunistiska länder. Vahid Qazi höll seminarier och föreläsningar om mänskliga rättigheter, civilsamhället, fria och rättvisa val.

Vid val i länder som Azerbajdzjan, Kirgizistan, Georgian, Vitryssland och Ukraina, deltog han som observatör och blev ögonvittne till Rosenrevolutionen i Georgien 2003, Orangea revolutionen i Ukraina 2004 och Tulpanrevolutionen i Kirgizistan 2005.

Under olika perioder har han varit chefredaktör för demokratiska tidskrifter som III Sektorn, Fria Vilja och Civilsamhället.

Vahid Qazi har skrivit böckerna ”Chamayra: Anteckningar om Kuba”, ”Democracy stories”, ”Själens stad” och ”Chol Qala” på azerbajdzjanska, ”Ozon Människor” och ”Baseball på Schackbrädan” på ryska och ”Hyresgäster” på svenska..Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Vahid Qazi

Vahid Qazi är en författare. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

För tillfället har vi samlat 1 böcker från Vahid Qazi i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Vahid Qazi - Visa allaVisa alla böcker av
Vahid Qazi


Hitta fler författare som heter Vahid eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat