Volker Weidermann

Författaren Volker Weidermann
Fakta, böcker och kuriosa.

Volker Weidermann författare bild
Profilbild saknas för Volker Weidermann.
Visar istället bokomslag.
Aktuella Böcker & PocketAktuella LjudböckerAktuella E-Böcker
Volker Weidermann BokdataVolker Weidermann Biografi
Toppsäljare - Volker Weidermann - Visa alla

München 1918 : när författare och drömmare tog makten av Volker Weidermann

München 1918 : när författare och drömmare tog makten

Oostende 1936 - Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll av Volker Weidermann

Oostende 1936 - Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll

Oostende 1936 : Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll av Volker Weidermann

Oostende 1936 : Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föllVolker Weidermann biografi & produktioner

Volker Wiedermann är en tysk författare från Darmstadt, Tyskland. Han föddes den 6 november 1969 och studerade statsvetenskap samt germanistik i Heidelberg och Berlin. Han jobbar som litteraturredaktör på tidningen Der Spiegel. Innan dess var han var på Frankfurter Allgemeine Zeitung. 2012 tog han ett tillfälligt jobb på Washington University i USA som gästprofessor. Han bor idag i Berlin, Tyskland.

Volker Wiedermann har bland annat skrivit ”Oostende 1936 Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll” som handlar om en belgisk badort där många författare samlas. De skulle kunna vara på semester med sina vänner om det inte vore för Hitlertyskland och att deras böcker är bannlysta där. Det politiska läget förvärras dag för dag och kriget är snart ett faktum. Boken kom ut 2014. Andra böcker skrivna av författaren är ”Buch der verbrannten Bücher”, vilket översatt betyder ”Boken av de brända böckerna”. Det innefattar en samling på 131 författares liv och verk, vars böcker brändes under bokbålet 1933.

Totalt har Volker Weidermann publicerat 38 verk och det senaste han har utgivit är den historiska thrillern ”Träumer – Als die Dichter die Macht übernahmen”. Den finns inte översatt till svenska ännu, men handlar om ett unikt evenemang i tysk historia som utspelar sig under tiden efter första världskriget. I sina böcker skriver Volker mycket om historia och de världskrig vi har haft. Han blandar historia och spännande berättelser om riktiga personer och deras öden under krigstiderna. Den som är översatt till svenska är ”Oostende 1936 Stefan Zweig och Joseph Roth sommaren innan mörkret föll”.Du kan uppdatera texten om du vill addera/ändra något.Bokdata - Volker Weidermann

Volker Weidermann är en författare som skrivit flera böcker i bland annat kategorierna historia och arkeologi, kulturhistoria och allmän humaniora samt litteraturvetenskap. Böckerna finns tillgängliga på Svenska.

Böcker och andra digitala format från Volker Weidermann hittar du nedan (klicka för att läsa mer):


För tillfället har vi samlat 3 böcker från Volker Weidermann i vår författardatabas. Du ser några av de populäraste böckerna nedan:
Böcker av Volker Weidermann - Visa allaVisa alla böcker av
Volker Weidermann

E-böcker av Volker Weidermann

Visa alla e-böcker av Volker Weidermann

Hitta fler författare som heter Volker eller bläddra fritt bland författare nedan:

Författare A-Ö

Nyligen publicerat